Mixed Reality слушалките на Apple може да дебютират по-рано от очакваното

Offnews Последна промяна на 01 април 2021 в 18:03 5589 0

apple-MR-headset-antonio-derosa-1160x714

През последните седмици видяхме важни подробности около предстоящите Mixed Reality слушалки на Apple – 8К панел, усъвършенствана технология за проследяване на очите и много други. До този момент обаче, слуховете сочеха, че носимото устройство ще дебютира през 2022 година, или дори по-късно.

Според Марк Гурман от Bloomberg обаче, това може да се случи в следващите няколок месеца:

“Някъде в следващите месеци компанията е готова да обяви слушалки със смесена реалност, които ще са първото й голямо устройство от 2015 насам. Това няма да се случи по време на онлайн събитие, защото Apple ще иска служителите, медиите, партньорите и разработчиците й да присъстват”, пище Гурман.

WWDC 2021 е на малко повече от два месеца разстояние, но там най-вероятно ще видим насоки за амбициите на компанията за VR, заедно с новите версии на операционните й системи. След това обаче, Apple може да представи своето устройство в отделно събитие, или дори със следващото поколение iPhone есента.

Говори се, че MR слушалките ще са насочено повече към корпоративните клиенти, а и ще е нужно известно време разработчиците да приспособят приложенията си за тях. Най-вероятно гигантът ще следва стратегия, подобна на тази когато обяви преминаването от Intel към собствени чипове – първо ще направи съобщението, а след това ще дойде и самият продукт.

Според анализаторът Минг-Чи Куо, слушалките ще са оборудвани с хибридни свръхкъси лещи с фокусно разстояние Fresnel, изработени от пластмаса, за да поддържат теглото им под 150 грама. Той добавя още, че устройството ще има общо 15 модула на камерата, осем от които ще се използват за AR/VR изживяване, докато останалите ще са за неуточнени биометрични функции.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !