Microsoft възнамерява да разработва собствен процесор

Offnews Последна промяна на 17 октомври 2021 в 10:00 388 0

Surface

Популярният уеб портал Hothardware съобщи, че Microsoft изглежда е започнал да работи върху собствена система върху чипа (SoC). Това се вижда от публикуваните свободни места, в които се вижда длъжността "Главен архитект на SoC", който ще работи в направлението Surface. В обявата е указана каква трябва да е квалификацията за тази длъжност, публикувани са и някои от задълженията.

Няма друга информация относно плановете на Microsoft за разработването на собствен процесор. Засега това е само предположение, което може да не съвпада с реалните планове на софтуерния гигант. Въпреки това, разработването на свой собствен фирмен процесор би била една сериозна стъпка за Microsoft. Ярък пример за Това е Apple, която постигна изключителни успехи, след като започна да използва своите собствени чипове в iPhone и iPad.

"Искате да създавате най-съвременни устройства и да използвате най-новите технологии? Екипът на Surface демонстрира богатия опит на Microsoft с помощта на устройства от съвсем ново поколение. Нашата стратегия се базира на обединяването на продуктивността и мобилността с помощта на нови устройства, които ще помагат на хората и организациите да разкриват своя творчески потенциал и да проявяват креативност" - се казва в обявата на Microsoft.

 

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !