Microsoft създаде безжична мишка от рециклирана океанска пластмаса

Offnews Последна промяна на 23 септември 2021 в 06:45 275 0

microsoft-ocean-plastic-mouse-with-box

Наред с новата си гама Suraface устройства, Microsoft обяви нова безжична мишка по време на есенното си хардуерно събитие. Името разкрива причината, поради която тя представлява интерес – Microsoft Ocean Plastic Mouse.

Корпусът й е направен от 20% рециклирана оканска пластмаса, която е създадена от отпадъци, извадени от оканите и водните пътища и преработени в смоли. Тези пелети се добавят към другите материали, които се използват за направата на мишката.

Кутията от дървесни влакна и захарна тръстика, в която идва мишката, е напълно рециклируема и не включва никаква пластмаса. Можете да изпратите старата си мишка безплатно и Microsoft ще я рециклира. Компанията посочва, че Ocean Plastic Mouse бележи малка крачка напред в нейното “по-голямо пътуване за устойчивост”.

Мишката има три персонализируеми бутона, които поддъражт Bluetooth 4.0 в обхват до 33 фута. Microsoft твърди, че периферното устройство ще работи до 12 месеца с една батерия тип АА.

Мишката също така поддържа Swift Pair, за да ви помогне да я свържете към вашия компютър. Ocean Plastic Mouse ще се доставя от 5 октомври, същият ден, когато Microsoft ще пусне Windows 11, а цената й ще е 25 долара.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !