Meta работи върху смарт часовник с прорез на екрана

Offnews Последна промяна на 01 ноември 2021 в 06:14 300 0

Meta smartwatch

Meta, компанията известна доскоро като Facebook, работи върху смарт часовник с прорез на екрана, сочи изтекло изображение. Устройството ще може да прави снимки и клипове с помощта на камера, разположена в прореза.

Снимката беше публикувана от Bloomberg и показва часовник със заоблени ъгли, подобен на Apple Watch. Основната разлика е прорезът на екрана.

Изображението всъщност е открито от разработчика Стив Мозер в приложение, използвано от компанията за управление на очилата Ray-Ban Stories AR. Това подсказва, че устройството ще може да се използва с това приложение в бъдеще.

Освен, че има заоблени ъгли и камера, смарт часовникът изглежда е с корпус от неръждаема стомана и сменяеми каишки. Мозер посочва още, че кодът в приложението показва, че името на устройството може да е Milan и, че то ще позволява заснемане на снимки и клипове, които ще бъдат изтегляни на телефона.

Според Bloomberg, Meta се надява да пусне смарт часовник още следващата година, но въпреки това нищо не е финализирано. Освен това компанията-майка на Facebook вече работи върху три поколения продукти, които ще дебютират по различно време. Не е ясно обаче, дали устройството на снимката ще е сред тях и дали въобще ще излезе на пазара.

The Verge също съобщи по-рано тази година, че Facebook работи върху смарт часовник с предна и задна 1080р камера с автофокус. Според медията устройството може да има и монитор за сърдечен ритъм и LTE свързаност, въпреки че тези функции може да бъдат разделени между трите различни модела.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !