Meta планира да пусне първите си AR очила през 2024 година

Offnews Последна промяна на 14 април 2022 в 09:16 609 0

Meta AR glasess

Гигантът на социалните медии Meta планира да пусне първите си AR очила, част от инициативата си Project Nazare, през 2024 година. Компанията планира и "по-напреднал" модел през 2026 г. и трета итерация през 2028 година.

Първоначалният модел ще бъде независим от смартфона на потребителя. Той обаче ще се нуждае от "устройство с форма на телефон", за да управлява изчисленията и да използва базираната на електрически импулси CTRL-Labs.

Моделът ще е базиран на Android и ще може да предложи „пълен“ AR с 3D визуализация, проследяване на очите, обърната навън камера, стерео аудио, както и относително широко зрително поле и „социално приемлив“ вид.

Основната функция на очилата ще бъде комуникацията с чужди „холограми“. Главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг очевидно вярва, че това ще осигури по-завладяващо изживяване от обикновените видео разговори.

През 2024 г. технологичната компания ще пусне и смарт очилата Hypernova. Те ще бъдат свързани със смартфона и ще показват всички известия от него през малък дисплей.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !