Mercusys представи MR70X - първия си рутер с технология Wi-Fi 6

Offnews Последна промяна на 16 февруари 2021 в 23:23 6315 0

router MR70X

Производителят на мрежови устройства и аксесоари за достъп до интернет Mercusys представи на българския пазар нов флагман рутер - MR70X. Това е първия рутер на компанията с технология Wi-Fi 6.

Устройството предлага скорости до 1,8 Gbps, четири пъти повече свързаност и специални разширени функции на достъпна цена. То идва в отговор на нарастващия брой безжични интелигентни устройства в дома, предлага усъвършенствана технология за увеличаване на средната пропускателна способност за данни при натоварени сценарии на използване.

„MR70X е новият флагман и първият рутер Mercusys с технология Wi-Fi 6, специално проектиран да осигури силна мрежа и способен да отговори на нарастващото търсене на домашни устройства, все по-мощни и многобройни. Това е модел с най-модерна технология и с усъвършенствани функции, подходящи за всеки потребител. Минималистичният дизайн и съотношението качество-цена го правят най-добрият избор за всички, които търсят високоефективно дългосрочно решение, за да се възползват от бъдещето на онлайн връзките “, заяви по този повод Джеф Джоу, представител на Mercusys в България.

Устройството предлага обща скорост до 1,8 Gbps (1201 Mbps в обхвата 5GHz и 574 Mbps в обхвата 2,4GHz). В същото време то поддържа четири пъти повече свързаност чрез OFDMA и MU-MIMO технологии, които позволяват едновременното предаване на данни към и от множество устройства. По този начин, независимо дали говорим за игри, стрийминг или гледане на 4K видеоклипове, всякакъв вид съдържание ще се възпроизвежда плавно и бързо, без забавяне и без прекъсвания.

Зоната на покритие е много по-обширна, благодарение на четирите антени High-Gain с Beamforming, които подобряват стабилността на връзките в целия дом. В същото време Gigabit кабелни връзки позволяват на потребителя да се наслади на пълната мощ на Интернет и да прехвърля данни с висока скорост.

Рутерът свежда до минимум и смущения в съседните мрежи. Благодарение на функцията BSS Color, потребителят се възползва от най-доброто онлайн изживяване и ефективно предаване на данни, независимо от броя на мрежите, конфигурирани наблизо. Освен това, MR70X е оборудван с Eco-Friendly режим, който чрез функцията Target Wake Time (TWT) намалява консумацията на енергия за мобилни и IoT устройства, свързани към рутера по време на предаване на данни.

Рутерът разполага също с родителски контрол, който позволява създаването на подходящи политики за всеки потребител, както и опция за гарантиране поверителността на семейните данни. С него може да се създаде отделна мрежа, посветена на гостите, които могат да използват, без информацията от основната мрежа да бъде изложена по какъвто и да е начин.

MR70X предлага и функцията Quality of Service (качество на услугата), чрез която потребителят може да даде приоритет на избрани устройства за по-ефективна комуникация, докато IPTV и IPv6 поддържат оптимизиране на поточното предаване на телевизия и позволяват достъп до IPv6 услуги и уебсайтове. Рутерът също така поддържа OpenVPN сървър и PPTP сървър за създаване на сигурни VPN връзки. 

Потребителските данни са защитени от съвместимост с най-новия протокол за защита на Wi-Fi - WPA3, който осигурява сигурност на Wi-Fi мрежата. Той предотвратява Brute-Force атаки, чрез които хакерите имат за цел да познаят паролите на потребителите. Функцията Forward Secrecy от своя страна предотвратява достъпа до данни, независимо от уязвимостите, които възникват по време на стартирането на онлайн сесия, а 128-битовото криптиране изгражда и поддържа активна защита срещу заплахи на сигурността и натрапници.

Mercusys MR70X ще се предлага от февруари в партньорската мрежа на препоръчителна цена от 111.90 лева.

router MR70X

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !