MediaTek представи Dimensity 9000 – първият в света 4nm процесор

Offnews Последна промяна на 19 ноември 2021 в 07:00 301 0

Dimensity 9000 Specs

MediaTek обяви новия Dimensity 9000 Flagship Chipset за 5G смартфони. Това може да не изглежда като нещо голямо, но всъщност е.

Новият чипсет променя няколко неща, тъй като е първият процесор на TSMC, който използва 4nm процес и също така е и първият, който използва нова архитектура Armv9 с процесори Cortex-X2 и други. Dimensity 9000 е създаден с помощта на най-новата 4nm клас архитектура, която е най-модерният и енергоефективен процес за производство на чипове до момента.

Това е и първият чип, който използва нови процесори и графични процесори с архитектура Armv9, за да осигури несравнима производителност, тъй като включва едно Ultra-Core Arm Cortex-X2 до 3.05 GHz, три Super-Cores Arm Cortex-A710 до 2.85 GHz, четири Efficiency Cores Arm Cortex-A510 и поддръжка на LPDDR5x 75000Mbps.

Новият чип Dimensity 9000 също така разполага с мощен графичен процесор и поддръжка за впечатляващи HDR камери, което му дава възможност да заснема 4K HDR видео на три камери едновременно, като същевременно е страхотно енергоефективен. И, за да направи нещата още по-впечатляващи, този процесор е първият с поддръжка на 320 мегапикселова камера.

Dimensity 9000 разполага и с пето поколение AI процесор за постигане на най-добра производителност при AI-мултимедия, игри, камера и социално видео изживяване. Получавате и най-новия графичен процесор Arm Mali-G710, който също така въвежда нов SDK за проследяване на лъчите, за да позволи на разработчиците на игри да внесат нови графични техники и визуални подобрения плюс поддръжката на 180Hz FullHD+ дисплеи.

Поддръжката на 5G също е подсилена. Dimnsity 9000 e първият чип, който интегрира единствения модел 5G смартфон със стандартен 3GPP Realise- 16, който усилва производителността под 6GHz, което го прави по-бърз от всички досега. WiFi свързаността също получава подобрения, което прави по-добро изживяването за стрийминг на медия, видеоконференции и игри.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !