MediaTek обяви, че серията Vivo S12 ще пристигне с Dimensity 1200 SoC

Offnews Последна промяна на 13 декември 2021 в 07:35 425 0

VIVO S12 PRO

По-рано този месец видяхме няколко доклада за новата серия S12 на Vivo, включително изтекъл рендер и снимка. Смартфонът вече беше официално рекламиран в китайската социална мрежа Weibo и от MediaTek.

Производителят на чипове потвърди, че той ще се захранва от Dimensity 1200 SoC, произведен по 6 nm процес:

“Флагманският чип на MediaTek, Dimensity 1200 е произведен по нов 6 nm процес с А78 ултра-голям дизайн на ядрото, който осигурява по-висока производителност и по-ниска консумация на енергия, давайки тласък на бързо развиващия се глобален мобилен пазар.

Платформата 1200 е с отворена архитектура, за да донесе по-диференцирано смартфон изживяване на всеки. В края на месеца ще се появи серията Vivo S12, задвижвана от дълбоко оптимизирания Dimensity 1200, очаквате ли я с нетърпание?”

Vivo S12 ще се предлага в стандартен и Pro вариант. Според предишин доклади, S12 Pro ще има широк прорез с двойна селфи камера.

Основният сензор ще е 50 мегапикселовият Samsung JN1, допълнен от още един 8 мегапикселов ултраширок. Настройката на тройната задна камера ще се оглавява от 108 мегапикселов сензор, а Vivo S12 Pro ще се позиционира като камерафон, насочен към портретната фотография.

Vivo S12 Pro ще има FullHD+ OLED дисплей с извити ръбове за пръв път в S-серията на компанията и вграден сензор за пръстови отпечатъци. Очаква се 44W зареждане, което беше доказано от 3C сертификацията на устройството. Дебютът на серията Vivo S12 ще се състои преди края на този месец.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !