Магията на Apple: MacBook Pro с M1 Max работи двойно по-дълго в сравнение с Intel

Offnews Последна промяна на 24 ноември 2021 в 17:23 734 0

MacBook Pro

Редакторът на популярното уеб издание 9to5mac Бен Лавджой провери автономната работа на лаптопа MacBook Pro 16, базиран на чипа M1 Max и я сравни с тази на неговия предшественик, в който се използва процесор на Intel. Оказа се че времето на автономна работа с едно зареждане се е увеличила почти двойно.

Специалистът даде подробна информация за стартираните от него сценарии за използване на мобилното устройство, захранвано само от неговата акумулаторна батерия. Това са работа с текст, обработка на изображения и сърфиране в интернет с помощта на браузър. Ако се налага по-специално обработка на снимки или е необходимо да се извърши видеомонтаж, обикновено лаптопът работи с помощта на външно захранване и в този случай автономната работа не играе роля.

MacBook Pro 16 с процесор на Intel при извършването на стандартни офис задачи работи от акумулаторната батерия едва пет-шест часа. Моделът с чипа M1 Max при извършването на абсолютно същите задачи работи в продължение на 10 и 7 минути. Това е по-малко от обявените от Apple 14 часа, но е двойно повече в сравнение с предишния модел.

Енергийната ефективност и икономичната работа са едни от главните преимущества на новата фамилия процесори Apple Silicon.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !