Logitech с нова серия гейминг мишки - G502 X

Павлин Луканов Последна промяна на 01 септември 2022 в 10:40 1178 0

Logitech G502 X

Снимка Logitech

Logitech G502 X

За оптимални резултати, а и изживяване при гейминг е необходимо да имате освен адекватен компютър и също толкова добри периферни устройства. Това включва клавиатура и мишка, а сред компаниите с добри традиции в тази насока е Logitech, която е сред най-разпознаваемите в бранша.

Сега компанията представи нова серия мишки, която наследява успешната G502. Става дума за серията G502 X, която влиза в портфолиото на гейминг бранда Logitech G. Освен едноименния модел в линията са още G502 X Lightspeed и G502 X Plus, които са безжични.

Най-значителната промяна е в използването на хибридни опто-механичните суичове, Lightforce. Това е микросуич технология, която комбинира предимствата на оптичните суичове с усещане за кликване. Според компанията те предлагат висока скорост и по-голяма издръжливост спрямо изцяло механичните решения. Постига се и ниска латентност, но както вече стана дума е запазено тактилното усещане за обратна връзка.

Основната промяна в дизайна е наличието на завъртащ се и сменяем бутон за промяна на разделителната способност (DPI). Освен това скролът е по-лек, което позволява бързото му движение, но има и режими за регулиране. Мишките имат и вградена памет, което позволява добавянето на до 5 потребителски профила с настройки. За гладкото им движение се разчита на крачета от PTFE. При безжичните варианти е заложено на USB Type-C порт за зареждане.

Новата серия използва геймърския сензор HERO 25K, който предлага 1-1 съотношение на точността на проследяване. Резолюцията може да се регулира в диапазон от 100 до 25 600 DPI, като се постига максимално ускорение 40G и скорост до 400 IPS. Теглото на G502 X е 89 грама, G502 X Lightspeed тежи 99.7/101.5 грама в зависимост от цвета, а G502 X Plus, 106 грама.

При безжичните модели е използвана технологията Lightforce за бърз пренос на данни с време за реакция с 68% по-бързо в сравнение с предишното поколение. Протоколът позволява свързване на две такива устройства към един приемник, посредством Device Pairing Tool в G HUB.

Безжичните модели могат също така да се зареждат и чрез Logitech G Powerplay гейминг подложки, което дава допълнителна свобода. Иначе издръжливостта с един заряд на батерията при G502 X Lightspeed е до 140 часа, а за G502 X Plus до 120 часа. Plus моделът надгражда с наличието на RGB светлинна система от 8 светодиода, която може да се персонализира. Мишките са налични в черен и бял цвят с цени от съответно 179.99 лв., 289.99 лв. и 329.99 лв.

Предстои да видим как се справят новите мишки в реални условия, особено по отношение на новите хибридни механизми в основните бутони. На фона на това отчитаме предимството на сензор с висока резолюция, познат и изпитан дизайн, както и безжични опции, с добавена светлинна система в Plus модела, която може да допадне на тези от вас с предпочитание към RGB ефектите. Интересно е и решението с комбинация със зареждаща подложка, което е иновативно.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !