LG подготвя три нови смартфона за началото на 2021

Offnews Последна промяна на 14 декември 2020 в 16:07 4287 0

lg-extendable-smartphone-display-explorer-project-teaser-1200x675

В опит да съживи подразделението си за смартфони, през идната година LG ще представи поне три ключови смартфона. Данни от Корея сочат, че компанията планира пускането на бюджетен модел, устройство с навиващ се екран и флагман през първото полугодие на 2021.

LG Rollable, чиито екран може да се навива, ще разполага с дисплей с диагонал между 6.8- и 7.4 инча в разгънато състояние. Дизайнът на устройството позволява да се преодолеят някои недостатъци свързани със сгъваемите модели. Rollable ще е по-тънък и лек от еквивалентните сгъваеми предложения. На фона на това в екрана няма да има гънки.

Ако LG представи Rollable през март, както сочат слуховете, това ще е първият голям производител, който въвежда новата технология. Очаква се в бъдеще подобни устройства да предложат още Oppo и Samsung.

Нетрадиционният дизайн на устройството може и да не допада на някои потребителите, като за тях от компанията подготвят по-стандартен флагман. Той е с кодовото име LG Rainbow и също трябва да се появи в началото на 2021. Моделът може да включва визия вдъхновена от LG Velvet, но реално ще се появи на мястото на LG V70.

Rainbow изглежда ще използва чипсет Snapdragon 888 и може да поддържа активен стилус Wacom. Ако Samsung не представи нов модел в серия Note то този телефон би бил добра алтернатива.

Третият от бъдещите нови модели е бюджетно 5G устройство с името LG Q83, което също се очаква през първото полугодие на 2021. Тук не очакваме кой знае какво като дизайн и параметри, но телефонът би трябвало да представлява добра достъпна 5G опция.

Трябва да отбележим, че корейците предприемат сериозно преструктуриране на мобилното си звено, което през последните години не отбелязва добри резултати. Като част от това производството на моделите от нисък и среден клас ще бъдат произвеждани от подизпълнители.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !