LG обмисля евентуално излизане от бизнеса със смартфони

Offnews Последна промяна на 20 януари 2021 в 14:45 6604 0

LG Rollable 1

За никой не е тайна, че мобилното подразделение на LG не се справя добре през последните години. Ситуацията е доста лоша, тъй като за изминалите пет години то е натрупало загуби на стойност 4.5 милиарда долара.

Това изглежда e накарало ръководството на компанията да обмисли различни варианти за неговото бъдеще, включително и закриването му. За това съобщава The Korea Herald, като цитира съобщение до служители от главния изпълнителен директор на LG.

Куон Бонг-сук споделя, че заради все по-засилената конкуренция е време LG да вземе решение. Компанията обмисля всички опции, включително продажба, закриване или ограничаване на дейностите.

За съжаление предприетите през последните години мерки изглежда не са дали желания резултат. През 2020 LG представи някои интересни модели като Velvet и Wing, а тази година трябва да видим и телефона с навиващ се екран Rollable.

Корейците дири взеха решение да изнесат дизайна и производството на смартфони от нисък и среден клас към подизпълнители. Конкуренцията от страна на големите производители като Samsung, Huawei, Xiaomi, Vivo и Apple обаче изглежда е непреодолима.

И все пак очакваме с голям интерес LG Rollable, първият телефон на компанията, който ще се трансформира до таблет и обратното само с едно натискане на бутон. Според CNET, LG Rollable ще излезе на пазара през тази година, но все още няма точна дата. Последните слухове обаче сочат, че дебютът му може да се състои през март.

Още през декември се появи изтичане, което сочеше, че дисплеят на LG Rollable ще нараства до 7.4 инча с резолюция 2428 х 1080. В същия доклад се посочваше процесор Snapdragon 888 и 16 GB оперативна памет, наред с батерия с капацитет 4200 mAh.

За сега няма официална информация за подробните характеристики на устройството, но най-вероятно ще разберем повече за него в следващите месеци. За съжаление очакваната цена на LG Rollable е 2359 долара, което определено няма да го направи достъпен за всеки.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !