LG и Magna са много близо до подписване на сделка за Apple Car

Offnews Последна промяна на 13 април 2021 в 16:42 5825 0

Apple-Car-production-would-be-in-the-US

Нов доклад на Korea Times сочи, че LG и Magna са много близо до подписване на сделка с Apple за съвместно производство на Apple Car. Според изданието мобилното подразделение ще носи името “LG Magna e-Powertrain”.

Предполага се, че двете компании ще подсигурят първоначалните кръгове на производството на Apple Car. Към момента се очаква Apple да представи собствен електрически автомобил най-рано през 2025 година.

Очаква се партньорството на LG и Magna да бъде факт по-късно тази година, очевидно с единствената цел двете компании да поемат поръчките за колата на гиганта като основен клиент. В началото на годината се появиха слухове, че Apple проучва сделка с Kia и Hundai на стойност около 4 милиарда долара. Двете компании обаче, потвърдиха, че вече не преговарят за това още през февруари.

Според слуховете колата на Apple ще е маркирана единствено като такава, а партньорите й просто ще работят като звена във веригата за доставки, подобно на връзката Foxconn – iPhone. Очевидно Kia и Hyundai не искат да свирят втора цигулка.

От своя страна LG и Magna нямат значими връзки с автомобилната промишленост и вероятно са по-податливи към офертата на Apple. Двете компании вече доставят части като батерии, двигатели и прочие на марки като Tesla, General Motors, Ford и BMW. Името на Magna и преди беше сред споменаваните като партньор на Apple от Bloomberg.

От 2015 година насам Apple работи по технология за самоуправление под кодовото име Project Titan, но според слуховете проектът е бил на пауза през 2017, заради фокусиране върху основната технология. Наскоро Тим Кук спомена, че гигантът се интересува от обединяване на софтуера, хардуера и услугите в областта на електрическите превозни средства.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !