LG добавя 8K QNED телевизори в портфолиото си през 2021

Offnews Последна промяна на 29 декември 2020 в 18:00 4275 0

LG-QNED-Mini-LED-TV-scaled

LG е сред най-големите производители на телевизори като корейците имат предложения както с OLED, така и с LCD панели. Сега научаваме, че догодина компанията планира да представи нова технология с Mini LED.

Тя ще е брандирана под името QNED като тези устройства ще заемат премиум сегмента сред LCD телевизорите. Разбира се над тях са позиционирани OLED решенията, които засега са значително по-скъпи.

Сред другите производители, които използват Mini LED е TCL, но засега Samsung се въздържа от прилагането на технологията. Серията LG QNED ще се предлага с диагонали на екраните до 86 инча в 4K и 8K резолюция.

Mini LED източниците на светлина могат да предоставят по-добро управление на светлината и на контраста спрямо подсветката по ръба и панелната подсветка. От LG споделят, че NanoCell и quantum dot решения се използват в самия панел.

Първите QNED Mini LED телевизори ще бъдат представени по време на изложението CES 2021, което ще се проведе изцяло виртуално. Моделите използват нова структура на панела и ще могат да пресъздават точни цветове.

Подобрената LED подсветка предлага по-добър контраст и по-дълбок черен цвят за реалистична картина. Честотата на опресняване може да достигне до 120 херца, а това означава, че може да се очаква гладка картина.

Mini LED подсветката се състои от до близо 30 000 LED-а, които могат да постигнат висока пикова яркост и имат 2500 зони за локално затъмняване. Засега няма информация за това какви ще са цените на новите телевизори, а и кога можем да ги очакваме в нашия регион.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !