Lenovo Legion Go е портативна гейминг система с голям екран и Windows 11

Павлин Луканов Последна промяна на 01 септември 2023 в 14:18 465 0

Lenovo Legion Go

Снимка Lenovo

Lenovo Legion Go

Гейминг пазарът е в разцвет от доста време като се бележат рекордни приходи и огромен брой потребители. Двата големи сегмента в него са тези на конзолите и компютрите, като има и интересен клас, портативни конзоли. Най-новото попълнение при тях е Lenovo Legion Go, първата базирана на Windows портативна гейминг конзола на компанията.

Системата включва процесор до AMD Ryzen Z1 Extreme с графика AMD RNDA и технология за управление на захранването. Заложено е на пълната версия на Windows 11, с която е наличен достъп до много игри и програми. Те се визуализират на 8.8-инчов QHD+ 16:10 Lenovo PureSight гейминг дисплей, който предлага обширна площ. Дисплеят постига яркост до 500 нита и покрива 97% от цветовото пространство DCI-P3. Честотата на опресняване е до 144Hz.

Има също така 10-точков мултитъч, а системата включва още до 16GB LPDDR5X (7500Mhz) RAM, както и до 1TB PCIe Gen4 SSD с опция за добавяне на micro-SD карта до 2TB. За по-интуитивно управление се разчита на два откачащи се контролера, като има и батерия с капацитет 49.2Wh и поддръжка на технология за бързо зареждане (70% за половин час). Освен това има и байпас, захранващ конзолата без да презарежда батерията, намалявайки деградацията с времето.

За охлаждане е използвана технологията Coldfront с вентилатор със 79 перки от течно метален полимер, поддържащ охлаждане до нива на шум под 25dB в Quiet Mode. Контролерите имат „hall“ ефект джойстици, които са с високи нива на точност. Други методи на въвеждане с тях са с тракпад, D-pad, мишка и общо 10 програмируеми бутона, включително спусъци. Налична е RGB светлинна система в бутона за включване за оказване на различните режими и известия.

Както вече стана дума, контролерите могат да се откачват, за по-голяма гъвкавост при гейминг и FPS режим. Има и стойка, която позволява удобно поставяне в изправено състояние на конзолата. Десният контролер се поставя в основа, захващайки се магнитно, позволявайки по прецизно управление.

Lenovo Legion Go има два USB Type-C порта с DisplayPort 1.4 и Power Delivery 3.0, както и Wi-Fi 6E и Bluetooth 5.2. Така чрез единия порт можете да свържете и външен екран, а другият да се използва за захранване. В този режим можете да ползвате операционната система в десктоп режим и да се възползвате от мултифункционалните ѝ възможности. Добавено е и гейминг пространството Legion Space за бърз достъп до гейминг платформи.

Новата портативна гейминг система се очаква през ноември с цена 799 евро (1563 лв.). Предстои да видим дали ще се появи официално и у нас.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !