Кои устройства поддържат AirTags?

Offnews Последна промяна на 26 април 2021 в 17:20 5361 0

airtag-steel

След като Apple най-сетне пусна своите тракери AirTags, може би и вие сте сред мераклиите да си ги купят. За целта обаче трябва да се съобразите с някои изисквания, освен цената от 29 долара за брой, или 99 долара за комплект от четири.

Съвсем в тона на политиката на компанията, AirTags се поддържат от нейните iPhone, iPad и iPod. До тук добре, но освен това устройството ви трябва да работи с iOS 14.5, която официално ще бъде пусната по-късно днес. За щастие това далеч не означава, че трябва да имате най-новия модел смартфон, или таблет.

За да използвате AirTags, вашият iPhone трябва да е 6s или по-нов модел, или с други думи да е сред поддържаните от iOS14 устройства. Тук обаче също има малка уловка, тъй като само сериите iPhone 11 и iPhone 12 поддържат функцията Precision Finding на тракерите.

За да стане по-ясно, тази функция се осигурява от чипа U1, с помощта на технологията Ultra-Wideband за по-точно позициониране. Така съвместими са телефоните от серия 11 насам, към които разбира се през есента ще се присъедини и iPhone 13.

AirTags ще поддържат и устройства с Android, но не точно... В смисъл самите тракери не работят с телефоните, а локацията става през приложението Find My, което ще бъде пуснато в близко бъдеще. Ако телефонът ви поддържа NFC, може да си взаимодейства много ограничено, но полезно с AirTags.

Става въпрос за функцията Lost Mode на самите тракери, когато те излизат извън обхват, например изгубени навън. Тогава с помощта на NFC ще можете да видите съобщението, съдържащо контакт на собственика и да му помогнете да намери своя тракер.

Разбира се AirTags ще ви бъдат от полза и, ако често губите различни предмети като портфейл, или ключове например.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !