Кои са водещите технологични устройства за 2023 г.

Мария Иванова Последна промяна на 26 декември 2023 в 12:17 1586 0

Pixel 7a

Снимка Google

Pixel 7a

През 2023 г. светът на потребителската електроника беше изпълнен с динамични промени и иновации. Станахме свидетели на значителни подобрения в устройства, които вече са ни добре познати, както и на появата на вълнуващи нови модели.

Apple пусна нов MacBook с мощен процесор, докато Google представи смартфон, който използва изкуствен интелект, за да подобри качеството на снимките. iPhone 15, от своя страна, получи важен ъпгрейд с подобрени спецификации и функционалности.

Но това са само малка част от новите устройства, които бяха пуснати на пазара през 2023 г. Ето още някои от тях:

Google Pixel Tablet

През 2023 г. Google влезе в сегмента на таблетите с Pixel Tablet, който бързо се превърна в силен конкурент на останалите играчи в индустрията. Въпреки че му липсва възможност за добавяне на клавиатура и дисплеят му е ограничен до 60 Hz честота на опресняване, устройството успешно се конкурира с мощните модели на Samsung - Tab S9 Ultra и Tab S9 FE2.

Pixel Tablet може и да не отговаря на нуждите на всички потребители, особено на тези, които търсят само качествен таблет, но устройството представлява значителна стъпка напред за технологичния гигант. През последните няколко години иновациите в сектора бяха ограничени, затова първото навлизане на Google в него се оказва добро.

Pixel Watch 2

Pixel Watch 2, който беше пуснат на пазара през октомври 2023 г., е значително по-добър от предшественика си. Този умен часовник на Google е стилно устройство, което си заслужава да носите, за да проверявате известията, здравословното си състояние и физическа активност. Pixel Watch 2 е и първият смарт часовник с Android, който е удобен за носене дори през нощта.

Apple iPhone 15

е идеален за потребители, които не търсят най-модерните функции, но все пак искат да притежават качествен смартфон. Той не разполага с всички екстри на по-скъпите модели, но предлага много от ключовите функции, които правят iPhone популярен. Моделът се предлага в два размера, различни матирани пастелни цветове, както и функция за автоматична променя на яркостта и цветовете на екрана в зависимост от околната светлина.

Google Pixel 7a

Новият смартфон от среден клас на Google, който беше анонсиран през май 2023 г., предлага 6.1-инчов OLED дисплей с резолюция 1080 x 2400 px, двойна основна камера (64MP и 13MP), 13-мегапикселова предна камера, IP67 защита от прах и вода и др. Това е и един от малкото смартфони с безжично зареждане на цена под 500 долара.

Meta Quest 3

Meta Quest 3 е шлем за виртуална реалност, който беше пуснат на пазара през октомври 2023 година. Въпреки че продажбите му не са толкова впечатляващи, мнозина го считат за едно от най-добрите VR устройства, достъпни за обикновените потребители.

В сравнение с предшественика си - Quest 2, Quest 3 предлага редица подобрения. Едно от които е добавянето на шест подобрени камери, които поддържат функции за смесена реалност и правят възможно взаимодействието с виртуални обекти в реална среда. Например, можете да свирите на виртуално пиано, докато седите в кухнята си или да превърнете всекидневната си във фитнес зала.

Apple Macbook Pro 16

16-инчовият MacBook Pro с чип M3 Max е един от най-скъпите, но също и най-мощни и функционални лаптопи на пазара. Този модел е оборудван с чип M3 Max, който му позволява да се справя с трудни задачи като рендиране и интензивни игри. Това е вторият MacBook Pro, пуснат от Apple на пазара в рамките на една година и е много по-мощен от предходния модел.

OnePlus Open

Сгъваемите устройства попаднаха в центъра на вниманието през 2023 година. Това беше първата година, в която компании като Motorola (Razr) и Google (Pixel Fold) решиха да представят свои собствени продукти на все още младия пазар на сгъваеми устройства, макар и със смесени резултати.

Samsung продължи да доминира в сектора с пускането на своите Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5. Но въпреки това OnePlus представи своя модел Open, който спечели одобрението на потребителите със здравина и дизайн. Устройството беше пуснато на пазара през октомври 2023 г. и бързо привлече вниманието на любителите на сгъваеми смартфони.

Anker Powerhouse 767

Anker Powerhouse 767 е висококачествена преносима батерия, която предлага впечатляващ капацитет от 2048 Wh. Това е най-голямата зарядна станция на Anker до момента, която е оборудвана с множество портове, включително четири AC порта, три USB-C порта, два USB-A порта и два порта за автомобилни зарядни.

Моделът може да зарежда почти всички устройства, включително лаптопи и телефони, но въпреки големия си капацитет не е предназначен да захранва дома в продължение на седмици. Притежателите му обаче могат да разчитат на него в много ситуации, включително при пътувания, къмпинг, работа на открито и аварии.

Steam Deck OLED

През 2023 г. Valve пусна нова версия на своето портативно гейм устройство Steam Deck. В сравнение с оригинала, Steam Deck OLED притежава по-голям и качествен OLED дисплей, по-добри термични характеристики, с до 30% по-издръжлива батерия и по-бърз Wi-Fi. Въпреки това и двата модела предлагат впечатляваща производителност и достъп до огромната библиотека от игри на Steam.

Sony WF-100XM5

За любителите на музиката тазгодишната версия на безжичните слушалки на Sony - WF-100XM5 предлага голям набор от функции, сред които подобрено активно шумопотискане, регулируеми настройки на еквалайзера и звука и др.

Тези слушалки са оборудвани с два собствени процесора. Те поддържат функцията Adaptive Sound Control, която автоматично регулира режима на околния звук и активното шумопотискане, за да съответстват на ситуацията, в която се намира притежателят им (стоене, ходене, бягане или пътуване с превозно средство).

Sonos Era 300

Тази година Sonos обнови линията си от интелигентни високоговорители с модела Sonos Era 300. Той поддържа Atmos и разполага с мощни нискочестотни говорители, осигуряващи звук дори при ниска сила на звука.

В допълнение, моделите Era 100 и Era 300 са създадени така, че да могат да се ремонтират лесно, което ги прави по-устойчиви и дълготрайни. Единственият неуспех на Sonos е, че продуктите на компанията все още работят най-добре само в екосистемата на Apple, което е ограничение за потребителите, използващи други операционни системи или устройства.

Freewrite Alpha

е ново устройство за писане, пуснато на пазара през 2023 г., което се отличава със своя семпъл дизайн и лесна употреба. Неговите компактни размери и дълъг живот на батерията го поравят подходящ за потребители, които искат да пишат навсякъде и по всяко време.

Малкият му екран може да няма подсветка, но това не пречи на ефективността му. Напротив, той ефективно поддържа потребителите си фокусирани върху тяхната задача. Клавишите и превключвателите Kailh Choc V2 създават усещане за работа с пишеща машина.

Anbernic GR35XX

Феновете на ретро игрите също получиха своята прията изненада през 2023 г. - джобния компютър Anbernic GR35XX. На него могат да се играят хиляди ретро игри, включително най-ранните заглавия за PS1. Въпреки липсата на аналогови джойстици, устройството предлага възможност за игра на 16-битови заглавия, както и добро ниво на удобство и гъвкавост за любителите на гейминга.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !