Кога е време да продадем колата си?

Offnews Последна промяна на 28 април 2021 в 20:03 5410 0

Volkswagen ID.4 Wins World Car Of The Year

Въпросът, който всеки собственик на автомобил си задава в даден момент, е следният: Как да разбера кога е време да продам колата си?

Има много различни начини да отговорите на този въпрос и как ще стане това зависи от различни фактори. Ето все пак отговори на някои от най-важните въпроси, преди да се възползвате от услугите за изкупуване на коли.

Много фактори могат да повлияят на стойността на вашето превозно средство

Първо, имайте предвид, че голямата амортизация може да означава големи икономии на разходи за някой, който иска да закупи леко използвана кола. Разбира се, с течение на времето колата продължава да се обезценява, но може да си струва да продадете превозното си средство през първите няколко години от притежаването ѝ.

Така имате шанса да запазите голяма част от парите, които първоначално сте похарчили за нея.

Какво причинява амортизация?

Има и няколко основни етапа, които също трябва да имате предвид. Както е известно, автомобилите се амортизират въз основа на редица фактори, но една от основните причини за това е пробегът.

Ако колата ви е изминала твърде дълго разстояние, вероятно вече е време да я смените.

По кое време на годината е най-добре да продадете колата си?

Другото нещо, което трябва да имате предвид, ако ще продавате употребявания си автомобил, е времето от годината. Според експертите, най-доброто време за продажба е някъде между март и август. Това е времето, когато температурите в цялата страна започват да се затоплят и хората започват да мислят за закупуване на нова кола. Това е и времето, когато хората са склонни да имат най-големи доходи, тъй като периодът е достатъчно далеч от скъпите коледни празници.

Различните превозни средства имат различни стойности

Различните видове превозни средства освен това поддържат стойността си по различен начин. Пикапите са склонни да предлагат по-високо качество във времето от, да речем, спортните коли (в зависимост от вида на спортната кола, разбира се).

SUV и кросоувърите стават все по-популярни, така че ако притежавате употребяван такъв, вероятно ще получите добра цена, когато решите да го продадете. Седаните и компактните автомобили обаче обикновено носят на притежателя си най-ниска стойност при продажба.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !