Ключов инженер, отговорен за чипа М1, замени Apple с Intel

Offnews Последна промяна на 10 януари 2022 в 06:46 620 0

apple-m1-chip

Директорът на Mac System Architecture на Apple Джеф Уилкокс обяви, че е напуснал базираната в Купертино компания, за да работи за Intel. Уилкокс е поел ролята на CTO на екипа за архитектура на Client SoC в Design Engineering Group в Intel, според неговия LinkedIn.

По време на престоя си в Apple, Уилкокс изигра важна роля в прехода към собствените чипове М1 на компанията от Intel. Сега той споделя, че е развълнуван, че отново работи с невероятния екип на Design Engineering Group, за да помогне за създаването на революционни SoC.

Преди да работи върху чипа Apple M1, Уилкокс беше част от екипа на компанията, фокусиран върху разработване на чипове от Т-серията. Профилът му сочи, че той е “ръководил прехода” за всички Mac към Apple Silicon.

Изглежда, че войната за чипсети започва отново. С М1 Apple промени динамиката на цялата индустрия.

Първото поколение чипове предоставиха производителност и ефективност при ниска консумация на енергия. Intel последва дизайна на Apple или по-скоро на ARM за разделяне на ядрата на чипа в ядра Power и Efficiency с чиповете Core от 12-то поколение.

Въпреки, че тези чипсети тепърва ще бъдат пуснати, Intel твърди, че те могат да осигурят по-добра производителност от чиповете M1 Max и Ryzen на AMD. С присъединяването на Уилкокс към другата страна, войната с чипсети ще стане отново интензивна.

Главният изпълнителен директор на Intel Пат Гелсинджър каза, че се надява да спечели отново бизнеса на Apple, като направи чип, който е по-добър от собствените на компанията. Освен това той посочи, че планира да гарантира, че продуктите на Intel са по-добри и, че компанията има по-отворена и жизнена екосистема от тази на Apple.

Преди да се присъедини към Apple, Уилкокс е бил в Intel. Той ще донесе много знания в старата си компания, където е работил като главен инженер по чипсети. Освен това Уилкокс е работил и за Magnum Semiconductor и Nvidia. Сега напуска Apple, за да преследва друга възможност.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !