Kioxia представи CD8 - флаш дискове от 2-ро поколение с поддръжката на PCIe 5.0

Offnews Последна промяна на 23 март 2022 в 10:21 446 0

Image_for_CD8_release_2_22_22

Компанията Kioxia съобщи, че започва доставките на първите пробни партиди на своите флаш дискове от 2-ро поколение с поддръжката на PCIe 5.0 интерфейса. Устройствата от фамилията CD8 са предназначени предимно за центровете за обработка на данни, както и  за корпоративните компютърни системи с много висока производителност. Новите SSD могат да се използват за решаване на задачи от НРС сферата, при алгоритмите с елементи на изкуствен интелект, при анализа на големите бази данни и т.н.

Новите флаш дискове се базират на чиповете флаш памет Kioxia BiCS Flash 3D от 5-то поколение, а тяхното управление се осъществява от специализиран фирмен контролер. Според желанието на клиента, новите SSD могат да бъдат оптимизирани в някои отношения. Флаш дисковете са със SFF формат и дебелина на корпуса 15 мм. Поддържат се всички спецификации на стандарта NVMe 1.4.

В серията CD8 са включени два модела флаш дискове с различно ниво на надеждност: 1 DWPD (пълен презапис на информацията за 24 часа) и 3 DWPD. В първия случай капацитетът на съответния флаш диск варира от 960 GB до 15,36 TB, а във втория - от 800 GB до 12,8 TB. Скоростта на последователното четене на данните достига 7,2 GB/s. IOPS скоростта на произволно четене на малки блокове информация възлиза на 1,25 милиона.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !