Какво ще включва новия сгъваем смартфон Razr 40 Ultra на Motorola

Стефан Николов Последна промяна на 03 май 2023 в 15:34 407 0

Motorola Razr 40 Ultra

Снимка Evan Blass/XDA Developers

Какво ще включва новия сгъваем смартфон Razr 40 Ultra на Motorola

Тази година Motorola работи върху още един сгъваем смартфон Razr, като според изтичанията на информация и различните слухове, напълно е възможно компанията да представи две мобилни устройства от подобен тип. Едното ще бъде флагмански модел от най-висок клас, а второто – олекотена и по-достъпна алтернатива. Въпреки, че почти нищо не се знае за модела, който не е Ultra, популярният сайт XDA Developers съобщи основните технически характеристики на модела Motorola Razr 40 Ultra.

Първото, което веднага се забелязва е използването на чипа Snapdragon 8 Plus Gen 1, който към днешен ден не е най-бързият. Новият сгъваем смартфон на Motorola ще има до 12 GB RAM и до 512 GB вградена памет. Не се съобщава какъв е размерът на основния дисплей, но е известно, че той се базира на AMOLED матрица с резолюция 2640х1080 пиксела с поддръжката на HDR режима, като честотата на опресняване на екрана е 120 Hz, а според други изтичания на информация, тази честота е 144Hz. Допълнителният дисплей е с резолюция 1056х1066, което съвпада с изтеклите по-рано компютърни изображения, които показаха почти квадратен екран. Що се отнася до камерите, то основната е двойна с главен оптичен сензор Sony IMX563 с разделителна способност 12 МР плюс фотосензора SK Hynix Hi1336 с резолюция 13 МР и широкоъгълна оптика. Камерата за автопортрети се базира на оптичния сензор OmniVision OV32B40 с разделителна способност 32 МР.

Освен това, явно ще има различни версии на Motorola Razr 40 Ultra – с две SIM карти, с eSIM, като дори се очаква поддръжката на свръхшироколентова връзка. Но независимо от модела, всичките нови устройства имат NFC и сензор за пръстови отпечатъци, Интересен е и новият последно време станал модерен цвят „бърбери“ който наподобява цвета бордо, но има по-друг отенък.

Според изтеклата към днешен ден информация дисплеят на капака ще предлага богати възможности за персонализиране. Потребителите ще могат да променят шрифтовете, цветовете, формите на иконките и т.н.

Както бе при предишните модели, Motorola Razr 40 Ultra ще може да разпознава кога неговият шарнир е наполовина отворен, като по този начин могат да се поддържат интересните функционалности, които видяхме при Samsung.

Motorola Razr 40 Ultra работи под управлението на Android 13 с фирмената среда My UX на Motorola. Според други данни сгъваемият смартфон ще има батерия с капацитет 3640 mAh.

Когато започнат да се появяват подобни големи изтичания на данни, официалното представяне на самото устройство става съвсем скоро. Да се надяваме, че през следващите няколко дни ще успеем да разберем всичко за сгъваемия смартфон Motorola Razr 40 Ultra.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !