Какво очакваме от следващото поколение смарт часовници Apple Watch

Павлин Луканов Последна промяна на 06 юли 2022 в 10:38 1749 0

Apple Watch Series 7

Снимка Apple

Apple Watch Series 7

В момента Apple предлага три серии смарт часовници, които се отличават по параметри и функционалност. Става дума за Watch Series 3, Watch SE и Watch Series 7, като първите от тях са по-ограничени, а последният включва разширени възможности, включително по отношение на измерването на здравни параметри.

Тази есен очакваме компанията да представи новото си поколение носими джаджи, включително Watch Series 8, Watch SE 2, както и часовник с подсилена конструкция. Трябва да отбележим, че не липсва предварителна информация, най-вече за първия от тях, като той е обект на множество спекулации и изтичания на данни. Същото важи и за следващия модел iPhone, който се очаква по това време и най-вероятно устройствата ще бъдат представени заедно през септември.

Бъдещият Watch Series 8 изглежда най-после ще предложи значителна промяна в дизайна, включително чрез използването на плоска странична рамка, по подобие на актуалните смартфони на компанията.

Основния хардуер - без очаквани промени

За съжаление не така стоят нещата по отношение на основния хардуер, като тук най-вероятно ще има ограничени новости. Това е така, тъй като Watch Series 8 може да е базиран на чипсета, който компанията използва в последните две поколения часовници. Логично едва ли ще видим подобрена производителност, но и без това към момента тя е повече от адекватна.

Има обаче индикации, че Series 8 може да се предлага в три размера, като най-големият от тях ще е с 1.99-инчов екран или размер на корпуса около 47 мм. В момента часовникът е наличен в 44 и 40 мм. Освен това дисплеите би трябвало да претърпят леко подобрение, най-вероятно по отношение на яркостта.

Термометър на ръката

Компанията изглежда тества една значителна добавка за часовника, а именно за вграждането на сензор, отчитащ телесната температура. Такъв сензор може да има и в бъдещото издръжливо попълнение Apple Watch, но не и в Watch SE 2. В случая няма да бъде предоставяна конкретна стойност, но ще може да бъде получавана информация при наличието на висока температура. При такава ситуация ще се препоръчва използването на термометър или посещението на лекар.

Други възможни добавки по отношение на функционалността са нов режим за ниска консумация на енергия и сателитна свързаност за някои ситуации. Сателитната връзка може да бъде използвана за достъп до съобщения и известия при спешни ситуации, когато липсва клетъчна свързаност. Мобилното приложение за iPhone, Health, може да включва още опции за проследяване на параметри, включително за съня, здравето на жената и приема на лекарства.

Засега няма много информация за версията с издръжлива конструкция, като той може да се появи под името Watch Extreme Edition. Този модел ще е насочен към спортисти, които практикуват тренировки в екстремни условия. Очаква се той да е значително по-здрав от стандартния Apple Watch.

С пускането на Watch Series 8, компанията ще преустанови продажбите на Watch Series 3. От Apple вече потвърдиха, по време на WWDC 2022, че Series 3 няма да бъдат обновени с watchOS 9. Очакванията са, че Apple ще представи новите си часовници заедно със серията смартфони iPhone 14 през септември. Дотогава има още много време и със сигурност ни очакват още доста данни за бъдещите попълнения на компанията.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !