Какво очакваме да видим по време на октомврийското събитие на Apple днес?

Offnews Последна промяна на 18 октомври 2021 в 07:47 2188 0

Въпреки, че Apple вече представи своята гама iPhone 13 и новите Apple Watch Series 7 и iPad, технологичният гигант вече се подготвя за своето октомврийско хардуерно събитие днес. То ще се предава на живо от Apple Park от 20 часа българско време и можете да го гледате на сайта на компанията или в канала й в YouTube.

Очаква се събитието да е посветено основно на Mac и да видим MacBook Pro с актуализирания чип M1X, нов Mac mini и още iPad. Марк Гурман прогнозира, че компанията ще представи най-сетне и своето трето поколение безжични слушалки AirPods 3.

Слуховете предполагат, че AirPods 3 ще имат сходен с AirPods Pro дизайн, като по-къс ствол и сменяеми силиконови накрайници. За да запазят по-ниската си цена обаче, слушалките няма да предлагат някои от функциите на Pro модела, като активно шумоподтискане и транспарантен режим например.

Що се отнася до Mac, тук слуховете са по-богати. След като миналата година Apple обяви своя собствен чип, известен като М1, започна да се спекулира, че скоро може да представи и нова версия, която да захранва MacBook Pro или Mac Pro.

Очаква се компанията да обяви и нов 27 инчов iMac, както и Mac mini с актуализиран процесор. Освен това слуховете сочат, че Apple работи върху по-достъпна версия на своя Pro Display XDR, който дебютира през 2019 година.

Като че ли най-много промени са предвидени за новите MacBook Pro, които ще се разделят със своя TouchBar. В замяна ще станем свидетели на завръщането на MagSafe и добаявнето на повече портове и слот за SD карти. Машините ще се предлагат в 14 и 16 инчови версии с miniLED дисплеи с по-висока резолюция.

Не е ясно как Apple ще нарече новите си чипове в MacBook Pro, но според спекулациите те ще се казват M1X и M1Z, като “Z” ще обозначава опцията с по-добра графична производителност. Дали всичко това ще се окаже истина и какви изненади ни е приготвила Apple, ще разберем след броени часове.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !