Какви технологии си търсят българите: Най-продаваните хардуерни продукти през отминалата година

Продуктите за умен дом, както и за работа в домашни условия се нареждат сред традиционни сектори като персоналните компютри и периферията

Offnews Последна промяна на 17 януари 2024 в 20:35 492 0

Какви технологии се търсят
Какви технологии се търсят

Началото на новата година традиционно е времето, в което правим равносметка за отминалите 12 месеца и за тенденциите, наложили се през този период. През 2023 г. технологиите се развиваха изключително динамично и нови сегменти като “Интернет на нещата“ навлязоха и се наложиха в обществото, редом с традиционните ИТ сектори като персоналните компютри и периферията.

Експертите от екипа на българската хардуерна компания JAR Computers са изготвили анализ на най-търсените технологични продукти през 2023 г., които са били във фокуса на клиентите у нас. Някои от тях налагат тенденции, които може би ще доминират на пазара и през новата година.

Прахосмукачка–робот Xiaomi S10 – новата звезда сред най-продаваните продукти изненадващо за мнозина е от Internet of Things сегмента, а не от този на лаптопите или смартфоните. Тя е оборудвана с лазерна навигационна технология, която може да постигне 360° сканиране, бързо идентифицира дома и създава точна карта на стаите. Благодарение на мощния безчетков мотор, лесно премахва прах и косми. Разполага с резервоар за вода 2 в 1 и кутия за прах.

Слушалките Logitech H390 са удобни за работа и за свободното време. Те са създадени с мисъл как да дадат свобода по време на дълги разговори, а регулируемата, подплатена лента за глава и плюшените подложки за уши осигуряват пълен комфорт. Това ги прави изключително удобни за създаване на своеобразно работно пространство в домашни условия. Твърдият ляв микрофон може да бъде позициониран прецизно за по-качествено гласово възпроизвеждане, а подвижната стрела се прибира, когато не се използва.

Оптичната мишка Logitech MX Master 3S е оборудвана с прецизен сензор от следващо поколение. Той е с 8000 DPI и работи дори върху стъкло. Мишката е съвместима с различни устройства и операционни системи, има възможност за персонализиране на отделни бутони, задаване на специфични за приложението настройки, оптимизиране на почти всяко действие от работния процес и задаване скоростта на проследяване в Logi Options+.

Таблетът Samsung SM-X200 GALAXY Tab A8 е с 10,5-инчов широк дисплей със симетрична рамка с дебелина едва 10,2 мм. Разполага с четири високоговорителя с Dolby Atmos® съраунд звук, който разкрива всеки детайл с изключителна яснота и дълбочина. За производителността се грижи осeмядрен процесор в комбинация с до 4GB RAM и 128GB вътрешна памет. Благодарение на до 1TB microSD карта могат да се съхраняват повече данни. Батерията е с 7040mAh и разполага с 15W бързо зареждане.

Мултимедийните тонколони Logitech z200 са подходящ избор за малки пространства, като например в работния или домашния офис. Разполагат с 5 W RMS (10 W пикова мощност), подобрени басове, два източника на аудиовход, управление нивата на баса и компактен дизайн.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !