Какви нови смартфони да очакваме през 2021 - Ardes.bg

Offnews Последна промяна на 27 януари 2021 в 07:16 6399 0

Xiaomi smartphone

Мобилните телефони и смартфоните постоянно се развиват и усъвършенстват, придобивайки все по-нови и интересни технологии. Все пак остава въпросът, какви мобилни телефони да очакваме през 2021-ва година в Ардес, какви са трендовете и параметрите?

Какви са тенденциите при смартфоните през 2021г.

На фона на пандемичната обстановка и срива в цели сектори от различни области, технологичният също пострада, което направи смартфоните “скучни” и с липса на каквито и да е революционни открития и технологии. Въпреки това през 2021г. се очаква раздвижване на пазара на мобилните телефони и смарт устройствата. Производителите ще насочат вниманието си към създаване на извити екрани, но не само в страничните ъгли, а по целия периметър на устройството, премахвайки изцяло страничната рамка. Гъвкавите дисплеи ще са още по-силно изразени в премиум устройствата.

Друга, силно проявяваща се тенденция, е наличието на сгъваеми смартфони. Начело на този тренд се очаква да застане Samsung, с новата версия на Galaxy Z Fold3. Познатите китайски брандове, в лицето на Xiaomi, Oppo и Huawei, също обмислят предлагане на подобен форм-фактор, към който ще се присъедини и южнокорейският гигант LG.

Какви нови технологични подобрения да очакваме

Очакваните иновативни чипове, като Snapdragon 888, ще издигнат снимките от камерите на съвременните смартфони на едно по-високо ниво. Подобен чип всъщност ще компенсира ограничената възможност за поставяне на по-голям сензор на камерата, подобрявайки изчислителните фотографски ресурси на системата. Той ще може успешно и бързо да комбинира по най-добрия начин трите отделни кадъра от всяка от камерите на апарата, така че да се получи детайлен образ.

През 2021г. се очаква сериозно разпространение на 5G смартфоните, особено при моделите от среден и премиум клас. Това е очаквано, на фона на усиленото изграждане на 5G инфраструктура по целия свят. 

Коя операционна система ще е най-добра през 2021-ва

Доминацията на Android и iOS на Apple ще продължи, но се очаква да се появи нов играч със собствена мобилна OS - китайският производител Huawei. Тази компания ще представи през 2021-ва година собствения си софтуер за мобилни устройства, който носи името HarmonyOS. Така компанията заявява ясно стремежа си да изгради собствена софтуерна екосистема, с което да се отърве от зависимостта и контрола на останалите играчи на пазара.

Къде първо можете да видите новите модели

Последните модели смартфони в Ardes.bg са достъпни на най-добри цени. Нашият онлайн магазин за техника се отличава със:

  • Само нови и висококачествени стоки;
  • Най-продължителна гаранция;
  • Бързо, качествено и компетентно безплатно обслужване;
  • Винаги качествени стоки;
  • Регулярни промоции и намаления през 2021г.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !