Jabra придобива SteelSeries

Offnews Последна промяна на 07 октомври 2021 в 10:36 630 0

Jabra купува производителя на гейминг периферия SteelSeries, за да разшири дейността си в сферата на игралното оборудване. Сделката е на стойност 1.24 млрд. щ. долара и има за цел да осигури на компанията възможност за растеж и развитие.

Същевременно сделката с GN също би помогнала на SteelSeries за "ускоряване" на нейния растеж. Шефът на компанията Ехтишам Рабани подчертава, че тя ще запази лидерството си в бранша.

От друга страна, покупката може да помогне на GN да се развие в областта на гейминг аксесоарите като слушалки, мишки, клавиатури, подложки и др. По този начин тя може да се превърне в обща технологична компания, след като години наред се фокусираше върху качествените аудио продукти.

Междувременно SteelSeries може да не е имал толкова голям избор. Марки като Astro, Elgato и Roccat вече са се продали на по-големи компании, за да осигурят оцеляването и да насърчат растежа си.

Ето защо обединението ѝ с GN може да помогне на компанията да процъфти в силно конкурентна среда, в която съперниците често имат голяма подкрепа. Очаква се сделката да приключи в началото на 2022 година.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !