Известен анализатор прогнозира датата на пускане на AR очилата на Apple

Offnews Последна промяна на 10 юни 2021 в 06:57 4762 0

Един от най-любопитните слухове около Apple напоследък е този, че компанията усилено работи върху AR очила. Сега известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира и кога те ще дебютират на пазара и датата не е толкова далеч – през април следващата година.

“Apple ще пусне AR HDM устройство през второто тримесечие на 2022 година. То ще осигури видео AR изживяване, така че обективът също е необходим, а Genius ще е ключов доставчик”, пише Куо в бележките си към инвеститорите.

Всъщност Genius Electronic Optical е ключов доставчик на обективи за камерата на iPhone 12, така че не би било изненада че компанията ще достави на Apple и лещи за AR слушалките. Първоначално се говореше, че устройството ще е със смесена реалност и ще стартира през 2021 или 2022 година. Още през януари Куо прогнозира, че то ще бъде обявено тази година, но очевидно сега променя прогнозата си със срок второто тримесечие на 2022 година.

Според MacRumors, ако и когато Apple обяви своите AR очила, ще има голяма разлика между разкриването им и пускането на пазара, тъй като целият бизнес за виртуална реалност е изцяло нова област за компанията. Времевата разлика би дала възможност на разработчиците да създадат AR приложения специално за очилата.

Слуховете сочат още, че устройството ще е скъпа технология и потенциално ще струва 1000 и повече долара. Това е така, защото според съобщенията те ще са насочени предимно към разработчици, а не към масовите потребители, подобно на HoloLens 2 AR на Microsoft. Ако това е така, има шанс очилата да бъдат използвани като платформа за разработка на Apple и измерване на специфична хардуерна конфигурация, необходима за направата на жизнеспособно предложение и здравословна екосистема от приложения за Apple Glasses.

Дали всичко това ще се окаже истина, ще покаже само времето, но изглежда AR ще играе голяма роля в бъдещия хардуер на компанията.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !