Излезе рейтингът на смартфоните, които загряват най-много

Offnews Последна промяна на 13 юли 2021 в 15:55 4948 0

meizu-18-1

В Китай е много популярен мобилният бенчмарк Master Lu, в рамките на който обикновено се тества производителността на мобилните устройства и плавността на работа на интерфейса. Но този път създателите на Master Lu публикуваха рейтинга на смартфоните, излезли на пазара през първата половина на тази година, които най-много загряват.

Тази интересна класация потвърди тезата, че Snapdragon 888 може да не е чак толкова удачен чип. Той е склонен към прегряване и именно това е причината на върха на този рейтинг да се окажат мобилните телефони от класа на Meizu 18 и Xiaomi Mi 11 Pro. Според разработчиците на Master Lu, корпусът на първия от тези смартфони се нагрява до температура 37,2°С, а вторият достига 36,42°С.

Третото място в тази интересна класация е за Black Shark 4 Pro (35,65°C), който също използва Snapdragon 888. Четвъртата позиция е на realme GT с резултат 34,11°С. Антирейтингът продължава с Nubia Red Magic 6 Pro, Redmi K40 Pro, OnePlus 9 Pro, Samsung Galaxy S21+ и Asus ROG Phone 5.

Нещо не е наред и с охлаждането на Black Shark 4, който бе признат за най-горещия смартфон, базиран на чипа Snapdragon 870, но там ситуацията не е критична и не се стига до тротлинг.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !