Изглежда все пак LG няма да продава iPhone

Offnews Последна промяна на 12 юли 2021 в 05:54 5134 0

apple-lg-sell-devices-in-lg-stores-800x533

Наскоро чухме, че LG води преговори с Apple да продава iPhone и други продукти на компанията в своите магазини в Южна Корея. Това изглеждаше добра идея, след като компанията прекрати бизнеса сис със смартфони, за да се концентрира върху други по-печеливши области.

Изглежда обаче, че LG няма да осъществи тези планове, тъй като малкият и средният бизес са накарали правителството на Южна Корея да се намеси. Страната има политика, която помага на по-малките търговци да се развиват и индустриални гиганти като LG и Samsung не могат да продават конкурентни продукти в своите магазини.

С други думи на LG няма да бъде разрешено да продава устройства на Apple в своите най-добри магазини, тъй като това може да доведе до отлив на клиенти от по-малките компании, които вече и без това трудно се справят с последствията от пандемията. Всъщност тези малки и средни фирми не са единствените, които се чувстват застрашени от този ход. Samsung също може да бъде засегната, тъй като разширеното присъствие на iPhone най-вероятно ще повлияе на пазарния й дял при 5Gустройствата.

LG също е преразгледала идеята си, тъй като продуктите на Apple биха могли да отвлекат вниманието на клиентите от нейните други устройства. И все пак компанията ще трябва да намери начин да се справи със загубата на своя смартфон бизнес.

Други слухове предполагат, че Apple и LG са били на различно мнение по определени условия, което също може да е повлияло на сътрудничеството им. Изглежда корейската компания е искала да има продукти на Apple във всичките си най-добри магазини, докато Apple е планирала да покрие около 200 от тях, защото останалите не са отговаряли на изискванията й. Твърди се още, че LG е подготвяла служителите си да продават продукти на Apple, но временно е спряла подготовката и всичко останало, свързано с тази идея.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !