Истинският Pixel Fold се появи в мрежата и показва какво ще представи Google

Стоян Ненов Последна промяна на 24 април 2023 в 15:10 899 0

Pixel Fold

Снимка How To I Solve/Steve Hemmerstoffer

Истинският Pixel Fold се появи в мрежата и показва какво ще представи Google

През последните седмици има усилени слухове, че Google подготвя сгъваем мобилен телефон. Според спекулациите устройството ще се казва Google Pixel Fold, като ще е директен конкурент на Samsung Galaxy Z Fold.

Дебютът на Pixel Fold се очаква по време на конференцията Google I/O, която е на 10-ти май т.г. Досега нямаше конкретна информация за дизайна и възможностите на устройството, освен че ще прилича на корейския си конкурент. Доста по-рано от I/O обаче в интернет се появиха няколко публикации, които твърдят, че ни представят реалния Pixel Fold, отбелязва Android Police.

Кратки видеа показват Pixel Fold в действие. От тях се вижда, че устройството ще има външен дисплей на единия панел и голям вътрешен дисплей, когато двете половини бъдат разгърнати като книга.

Според обобщените спекулации, Google ще се похвали, че Pixel Fold има най-здравата панта на сгъваем смартфон досега. Тя ще е с т.нар. капковиден дизайн, какъвто се използва от Vivo. Очаква се и Samsung да използва същата концепция за Z Fold 5, макар че няма потвърждение от корейския гигант.

Видеото показва, че Pixel Fold ще има доста тънък корпус и двете му половини изглежда ще прилягат плътно една върху друга. При Z Fold например има малка пролука в едната част при сгънато положение.

Вътрешният дисплей обаче изненадва с доста по-широка рамка, отколкото други устройства. Според слуховете, той ще е 7.6-инчов, като ще е OLED панел и ще предлага 120Hz опресняване на картината. Същите ще са спецификациите и за предния дисплей, който обаче ще е 5.8-инчов. На външния гръб ще има и издадена основна камера, като нейните спецификации не са известни.

Знае се, че почти със сигурност Pixel Fold ще използва процесор Tensor G2. Той е разработка на Google и се използва и от други смартфони на компанията. Не е ясен и капацитетът на батерията, но според CNBC, тя ще предлага работа до 72 часа в режим на „екстремно“ пестене. Очаквана цена за смартфона е 1800 долара, като ще се предлага в два цвята – карбон и порцелан. Най-вероятно продажбите ще започнат в края на юни т.г.

Големият въпрос е софтуерът. Google и Samsung работеха заедно по оптимизирането на Android за сгъваемите предложения на корейската компания. Идеята беше част от функциите да останат в Android по дефиниция. Google също от известно време подготвя собствени идеи, които да внедри в Android за сгъваеми устройства.

Освен това интернет гигантът следва практиката да предлага и ексклузивни функции, които са достъпни само през устройствата от серията Pixel. Очакванията са и Pixel Fold да предложи подобни идеи, както и да покаже общите възможности на Android за сгъваеми устройства. За сега обаче липсват индикации какво точно ще може да отличи Pixel Fold от другите сгъваеми смартфони от софтуерна гледна точка.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !