iRobot представи уникална прахосмукачка робот 2 в 1 с иновативна функция за предпазване на меките настилки

Roomba Combo j7 разпознава над 80 предмета и спестява на стопаните си разчистването на пода преди да пуснат робота

OFFNews.bg Последна промяна на 27 септември 2022 в 20:55 1191 0

iRobot

Снимка iRobot

iRobot

Лидерът в потребителската роботика iRobot представи днес Roomba Combo j7, иновативен 2 в 1 робот, който е без аналог в световен мащаб. Роботът е проектиран така, че да повдига и прибира подложката си за мокро почистване в горната част, преди да се качи върху килим или мокет, и да не оставя мокри зацапвания върху меките настилки. Той може да почиства едновременно различни видове подови повърхности, спестявайки време и усилия.

„Много прахосмукачки роботи 2 в 1 предизвикват негативни реакции, защото при тях са необходими отделни почистващи цикли, отнемащи допълнително време, или самите уреди създават повече бъркотия като не повдигат подложката си за мокро почистване достатъчно високо, за да избегнат допира с килими и мокети. Roomba Combo j7 е отговорът и на двете предизвикателства. “, коментира Кийт Хартсфийлд, продуктов директор в iRobot. „Благодарение на технологията iRobot OS, роботът ще става все по-умен с времето, защото автоматично ще изтегля най-новите подобрения, които са разработени към момента. “

Технологията iRobot OS и навигацията PrecisionVision позволяват на серия j7 да разпознава над 80 предмета като чехли, дрехи, чорапи, обувки, раници, детски играчки, дори бели, направени от домашни любимци. Щом ги засече, комбинираният почистващ робот ги заобикаля без да е необходимо потребителите да „разчистват“ и подреждат преди да включат машината. Роботите от същата серия почистват и конкретни места – като пода под кухненската маса, и могат да бъдат инструктирани да се справят със замърсяванията само там, където е необходимо. Собствениците на този робот имат възможност да избират както стаите, които искат да бъдат почистени, така и режимите за всяка една от тях – сухо, мокро почистване или комбинация от двете. Количеството почистващ разтвор също може да се регулира. Машината разпознава кога е прикрепена подложка за моп и дали резервоарът е пълен – тогава автоматично превключва в режим на мокро забърсване.

„В технологията iRobot OS е интелектът, който прави нашите роботи умни. Тя вдъхва живот на роботизираните домашни уреди, които не само се самообучават за спецификите на дома, научават начина на живот на потребителя, но и уважават неговото лично пространство. Така роботите се превръщат в безценен помощник на всяко домакинство.“, споделя Колин Ангъл, председател и главен изпълнителен директор на iRobot, и допълва: „Roomba Combo j7+ идеално съчетава иновативна технология с красиво проектиран хардуер и е решение за уред 2 в 1 без аналог. Тази година Roomba празнува своя 20-ти рожден ден, а заедно с нея и всички съществуващи Wifi свързани роботи, които чистят по съвсем нови начини благодарение на технологията iRobot OS.“

Подобренията не спират дотук. Roomba Combo j7 може да се управлява с гласов асистент (Alexa или Google Assistant). Домашният помощник разпознава повече от 600 команди на английски език. Постоянните актуализации на iRobot OS 5.0 Home Intelligence надграждат функциите му като предлагат персонализирано почистване, съобразено с желанията, нуждите и навиците на клиентите. Една от тези функции е Skip a Room on the Fly, с която могат да бъдат пропускани зони или стаи, където в конкретния момент не е необходимо почистване.

Освен изброените предимства моделът Roomba Combo j7+, със самопочистваща база Clean Base, автоматично изхвърля боклука от контейнера, което означава, че потребителите могат да забравят за чистенето месеци наред.

Roomba Combo j7 и Roomba Combo j7+ ще са налични в България през октомври.

*Alexa и всички свързани лога са запазена марка на Amazon.com. Google е запазена марка на Google LL

*Някои функции на iRobot OS са налични при роботите с Imprint Smart Mapping като Roomba серия i, серия s, серия j и Braava jet m6.

Продуктови видеа можете да видите тук:

https://www.youtube.com/watch?v=sfZsHo20vdM
https://www.youtube.com/watch?v=J9JwPKolT0Y
https://www.youtube.com/watch?v=Q-ZRUZLpVv4
https://www.youtube.com/watch?v=9Gyk4Q3d2g4

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !