iPhone скоро ще може да приема безконтактни плащания чрез NFC

Offnews Последна промяна на 28 януари 2022 в 07:11 676 0

Apple-could-revolutionize-the-use-of-the-iPhone-in-payments

Apple Pay е едно от най-добрите решения за мобилни разплащания в света. Въпреки, че може да не е най-бързият в последно време заради маските, Apple Pay е един от най-сигурните начини за плащане.

Изглежда, че Apple е готова да разшири функционалността на Apple pay още повече, тъй като според доклад на Bloomberg, компанията работи върху актуализация на iOS, която ще позволи на iPhone да приема безконтактни плащания чрез NFC.

В момента това е възможно, но трябва да използвате продукти от трети страни, като Square Reader, за да приемате плащания на вашия iPhone. Новата система ще премахне необходимостта от допълнителни устройства.

Apple придоби Mobeewave заради същата технология през 2020 година и тя скоро може да се окаже плодотворна. Предстоящата функция ще превърне iPhone в терминал за плащане, позволявайки на потребители като доставчици на храна или фризьори например, да приемат плащания с безконтактни карти или друг iPhone само чрез докосване на гърба на телефона.

Не е ясно дали опцията за приемане на плащания ще бъде брандирана като част от Apple Pay, въпреки че екипът, който работи по нея е в рамките на отдела за плащания на Apple, откакто беше придобита Mobeewave, твърдят източници. Също така не е известно дали Apple възнамерява да си партнира с вече съществуваща платежна мрежа за функцията или да я стартира самостоятелно.

Според Bloomberg опцията ще бъде стартирана с “предстояща актуализация на iOS”, така че е възможно тя да пристигне дори с iOS 15.4 или друг малък ъпдейт тази година.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !