iPhone SE 3 ще дебютира през първото тримесечие на 2022 година

Offnews Последна промяна на 22 октомври 2021 в 06:33 174 0

apple-iphone-xr-black-white-blue-1000x563

iPhone SE 3 ще дебютира през първото тримесечие на 2022 година, според китайски медии. Той ще има LCD дисплей и ще е базиран на дизайна на iPhone Xr, вместо на този на iPhone 5.

Според слуховете устройството може да е с прорез на екрана, но няма да има сензор за лицево разпознаване. Вместо това сензорът за пръстови отпечатъци ще бъде изместен отстрани, подобно на iPad.

За да запази ниската си цена устройството няма да е с OLED дисплей. Вместо това то най-вероятно ще включва Liquid Retina IPS панел. Към момента не е ясно дали размерът на дисплея ще се запази 6.1 инча като този на iPhone Xr, или Apple ще го намали, за да предложи поредното си компактно устройство в ниския клас.

Предишното поколение iPhone SE стартира през 2020 година и си остава едно от най-достъпните устройства на компанията и до днес. Потребителите избират моделите SE, тъй като те предлагат водещи функции на iPhone, макар и с някои ограничения и компактен форм-фактор на приемлива цена.

iPhone SE 2020 няма нощен режим на камерата и му липсват някои функционалности, присъщи дори на най-евтините флагмани, но включва повечето основни. За сметка на това обаче, телефонът предлага компактен дизайн и стабилен софтуер в собствената екосистема на Apple и е подходящ за феновете на марката, които не искат ад отделят повече средства за някои от топ моделите й.

Според слуховете iPhone SE 3, който ще видим в началото на следващата година, ще струва 399 долара. За тази цена той ще пристигне с най-новия 5nm чип на компанията A15 Bionic и вероятно ще има само една камера на гърба, която обаче ще е с основния сензор на серията iPhone 13.

Apple ревниво пази в тайна предстоящите си устройства, което означава, че всичко това са само слухове и спекулации. Дали те ще се окажат истина, ще разберем следващата година.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !