iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще пристигнат с 48 мегапикселова камера

Offnews Последна промяна на 13 януари 2022 в 06:34 471 0

iPhone camera featured

Според последните слухове iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще пристигнат с 48 мегапикселова камера. Говори се, че серията идва с модернизиран сензор за камера, а нов доклад твърди, че Apple може най-сетне да увеличи броя на мегапикселите до 48, спрямо 12 в текущата серия iPhone 13.

Новината идва от тайванска изследователска фирма, наречена TrendForce. Тя твърди, че новият сензор за широка задна камера може да бъде надстроен до 48 мегапикселов модул и това не е първият път, когато чуваме подобно предположение. Същото прогнозира и анализаторът Минг-Чи Куо през декември миналата година.

Следващото поколение iPhone 14 Pro може да включва събиране на пиксели, което ще позволи по-добра фотография при слаба светлина и по-рязко извеждане на изображение. Обединяването на пиксели може да позволи на iPhone 14 Pro да използва 48 мегапикселовия сензор през деня, а да разчита на 12 мегапикселов вторичен при слаба осветеност, за да подобри кадрите.

Не е ясно как точно Apple би приложила такава функция, но тя не е нова, виждали сме я при много Android флагмани, включително Galaxy S21 Ultra. Те също използват тази техника, за да постигнат по-добри кадри.

Очаква се предстоящата серия iPhone 14 да бъде обявена през септември и да се състои от общо четири устройства – винилов модел, по-голям iPhone 14 Max с 6.7 инчов дисплей, обичайния iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. Те най-вероятно ще пристигнат с някои подобрения на дисплея и ефективността на батерията, благодарение на следващото поколение чип Bionic, освен подобрената камера, за която стана въпрос по-горе.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !