iPhone 13 ще струва колкото iPhone 12 и няма да има 1ТВ опция

Offnews Последна промяна на 23 юни 2021 в 06:55 4704 0

iPhone-12-Pro-Max-vid-captire-800x437

Очаква се новата серия iPhone 13 да бъде обявена през септември, но нов доклад хвърля малко повече светлина върху това какво очакваме от нея. Информацията идва от TrendForce и интересното в нея е, че iPhone 13 е наричан iPhone 12s.

TrendForce предвижда още, че Apple ще продаде 223 милиона бройки от новата серия, след като икономиката вече бавно се възстановява и локдауните в САЩ и Европа се вдигат. В доклада се посочва още, че компанията ще се възползва от някои от пазарите, където Huawei е имала значителен пазарен дял.

Според данните продажбите на новата серия iPhone 12s през втората половина на 2021 година вероятно ще се увеличат именно на пазарите, където Huawei е имала предимство при устройствата от висок клас.

TrendForce обобщава и основните спецификации и компоненти, като чипсета А15, произведен от TSMC по 5nm процес, подобренията при AMOLED дисплеите и най-вече това, че моделите Pro ще разполагат с екран с висока честота на опресняване от 120 Hz. Освен това ще се сбъдне и желанието на феновете за намаляване на прореза в горната част на екрана.

Що се отнася до капацитета, TrendForce прогнозира, че той ще остане същия като при текущите модели iPhone 12. Това означава, че отново няма да видим модел с 1ТВ памет.

Цените на новите устройства също ще се запазят, въпреки че цените на някои ключови компоненти са се повишили, тъй като Apple се стреми да съхрани пазарния си дял при смартфоните от висок клас. Това ще стане възможно предвид нарастването на приходите на компанията от периферни услуги, във връзка с ръста нап родажбите на iPhone.

Според доклада новата серия iPhone 12s ще поддържа 5G и ще представлява около 39% от общия годишен обем на производството на Apple за 2021 година. Вероятно отново ще видим модел iPhone 12s mini, въпреки че производството на iPhone 12 mini наскоро беше спряно поради ниското му търсене.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !