iPhone 13 може да получи обновена ултраширока камера със значително подобрена производителност при слаба осветеност

Offnews Последна промяна на 04 февруари 2021 в 07:18 7205 0

iPhone camera

И четирите модела от серията iPhone 13 ще разполагат с подобрен Ultra Wide обектив с по-широка бленда f/1.8, в сравнение с f/2.4 на iPhone 12, заявиха анализатори от Barclays в бележките си към инвеститорите.

Известният анализатор Минг-Чи Куо също твърди, че ултраширокият обектив в новото поколение iPhone ще бъде надграден, но само за Pro моделите, така че информацията е противоречива. Куо очаква обновеният Ultra Wide обектив да се разпространи до останалата част от гамата едва през втората половина на 2022 година.

По-широката бленда би позволила повече светлина да преминава през обектива, като смяната на диафрагмата от f/2.4 на f/1.8 ще доведе до значително подобрена производителност при слабо осветление.

Barclays посочва също, че подобреният телефото обектив на iPhone 12 Pro Max ще достигне до стандартния iPhone 13 Pro, с фокусно разстояние 65 мм и диафрагма f/2.2. Това се очаква да е от полза за производителя на чипове Cirrus Logic. Именно той ще доставя контролера за камерата на допълнителен модел iPhone, който ще стартира по-късно тази година.

Очаква се Apple да се придържа към същите размери на дисплеите и настройки на камерите за тазгодишното поколение iPhone, като те ще включват 5.4 и 6.1 инчови варианти с двойни обективи и 6.1 и 6.7 инчови с три обектива. Според някои източници, LiDAR скенерът и сензорът за стабилизация ще достигнат до повече модели тази година.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !