iPhone 12 се превърна в 5G телефон номер 1 в света

Offnews Последна промяна на 23 декември 2020 в 06:52 4239 0

iPhone 12

Apple се радва на 24% от всички продадени 5G телефони в света през октомври, според Counterpoint Research. Всъщност продажбите на 5G устройства са се повишили и преди представянето на серията, но включването на Apple в надпреварата се очакваше отдавна и се превърна в основен катализатор на възприемането на новата технология.

iPhone 12 и iPhone 12 Pro стартираха в края на октомври, бързо осигурявайки преднина на компанията. Counterpoint изчислява, че тя държи 24% от продажбите на 5G смартфони в света през същия месец, въпреки факта, че новите телефони бяха пуснати едва на 23-ти, след седмица на предварителни поръчки.

Ето и класацията на водещите модели за месец октомври – на първо място е iPhone 12 с 16%, следван от iPhone 12 Pro с 8%, Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G с 4%, Huawei Nova 7 5G с 3% и Huawei P40 5G с 3%.

Сред факторите, допринесли за представянето на Apple на този пазар не е само дългото задържане на технологията в рамките на потребителската iOS база, но и мобилните оператори в САЩ, които предложиха доста агресивни промоционални условия. Според доклада, САЩ представлява над една трета от продажбите на iPhone 12 и 12 Pro през октомври.

Оценката се отнася само за октомври, но има основания да се смята, че Apple е изградила своя инерция. iPhone 12 Mini и iPhone 12 Pro Max стартираха в средата на ноември, няколко седмици след първите модели от серията, а това беше и първият път, когато компанията представи цели четири варианта, покривайки по-разнообразен ценови спектър и разнородни потребителски предпочитания. Counterpoint вярва, че търсенето на iPhone 12 ще остане високо през цялото тримесечие, както и в началото на следващата година.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !