iPad Pro с OLED дисплей ще стартира най-рано през 2022 година

Offnews Последна промяна на 21 декември 2020 в 06:51 5737 0

iPad-pro-top-feature

След като наскоро корейският сайт The Elec съобщи, че Apple планира да пусне нови модели iPad Pro с OLED дисплеи през втората половина на 2021 година, отбелязвайки, че Samsung и LG вече разработват панелите, сега Barclays попари надеждите на феновете на марката.

Позовавайки се на информация от веригата за доставки на компанията, анализаторите твърдят, че iPad с OLED дисплей не е планиран за следващата година. Според последните им бележки, устройството е малко вероятно да дебютира преди 2022 година.

Всъщност тези прогнози звучат логично, тъй като множество слухове предполагат, че Apple планира да пусне поне един модел iPad Pro с mini-LED подсветка през първата половина на 2021 година и би било прекалено, ако компанията смени технологията на дисплея два пъти в рамките на една и съща година, за да пусне и OLED модели.

Компанията вече използва OLED дисплеи за iPhone X и по-новите модели смартфони, както и във всички свои часовници. Предимствата на тази технология пред LCD включват по-висока яркост, подобрен контраст, повишена енергийна ефективност, по-широк ъгъл на видимост и др.

Apple обнови последно iPad Pro през мапт, но това беше сравнително малка актуализация с нови функции и чип A12Z Bionic, който по същество е A12X с включени допълнителни ядра на графичния процесор, Ultra Wide камера, LiDAR скенер и по-добър микрофон. Преди това iPad Pro получи основен редизайн през октомври 2018 година с по-тънки рамки, Face ID и USB-C порт, вместо Lightning конектор.

Що се отнаася до точността на прогнозите, анализаторите на Barclays бяха първите, които твърдяха, че компанията палнира да извади зарядното устройство от комплекта на iPhone. В миналото те разкриха True Tone за iPhone 8 и iPhone X, премахването на адаптера за 3.5 мм жак с iPhone Xs и премахването на 3D Touch с iPhone 11.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !