Intel сподели кои процесори на компанията можем да очакваме в близкото бъдеще

Offnews Последна промяна на 25 май 2021 в 16:54 5577 0

PG

Още преди месец стана ясно, че процесорният гиганти Intel е почти готов да представи на пазара своите процесори от 12-то поколение  (Alder Lake). Те ще имат съвсем нова хетерогенна архитектура, включваща както бързи, така и икономични процесорни ядра, ще поддържат DDR5 оперативната памет и новата шина PCIe 5.0. Тези процесори се очаква да се появят в магазините още тази есен, което косвено се потвърждава от многобройните тестове на техните инженерни екземпляри, публикувани в онлайн пространството.

Разбира се, развитието на процесорите с това не приключва и сега Intel официално обяви, че разработването на дизайна на 7 nm чипове от 14-то поколение (Meteor Lake) е вече приключило и корпорацията е готова да започне производството на инженерните екземпляри на тези свои нови процесори. Това за пореден път бе потвърдено от новия генерален директор на Intel Пат Гелсингър, който на провелата се наскоро конференция IDM съобщи, че тези процесори трябва да излязат през 2023 година.

Но какво тогава стана с чиповете на Intel от 13 поколение? Те ще излязат, но ще покажат твърде малко нови неща. Това ще са леко подобрено 12-то поколение на чиповете на Intel, които обаче ще се произвеждат чрез 10 нанометров технологичен процес.

Хубавото е, че всичките три нови процесори фамилии ще работят с един и същ сокет - LGA1700, а това означава, че няма да се наложи смяната на дънната платка при смяната на CPU.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !