Intel представи 8 ядрен/16 нишков мобилен процесор Tiger Lake-H с честота до 5 GHz

Offnews Последна промяна на 20 март 2021 в 08:56 5810 0

Intel-Tiger-Lake-H-Demo-System

По време на виртуалното събитие GDC Showcase процесорният гигант съобщи нова информация за своите бързи мобилни чипове Tiger Lake-H, които са част от процесорната фамилия Core от 11-то поколение.

Intel показа тестов лаптоп, базиран на високопроизводителния процесор Core i9 (Tiger Lake-H), работещ с тактова честота от 2,6 до 4,6 GHz, която автоматично се повишава в зависимост от натоварването. Благодарение на технологията Turbo Boost Max 3.0 честотата на едното ядро може да достига 5 GHz. Работата на чипа бе демонстрирана с помощта на играта Total War, която силно натоварва процесорите.

Процесорите Tiger Lake-H с TDP 45 W се базират на актуалната към днешен ден архитектура Willow Cove и се произвеждат чрез 10 нанометров технологичен процес. Сред техните по-характерни особености можем да посочим поддръжката на Intel Killer Wi-Fi 6E (Gig +) и Thunderbolt 4, както и наличието на интегрирания контролер за PCI Express 4.0 шината с поддръжката на 20 линии. И още, в тези централни процесори е интегрирана мощната графика Iris Xe с 96 изчислителни модула.

https://youtu.be/97Qhj299zRM

Вицепрезидентът на Intel Роджър Чендлър потвърди, че процесорите Tiger Lake-H ще бъдат официално представени през второто тримесечие на тази година. Очаква се това да стане в рамките на голямото изложение Computex. Тези чипове са предназначени да бъдат директни конкуренти на 7 nm процесори AMD Ryzen 5000H (Cezanne).

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !