Има опасност LG Rollable да бъде отменен преди старта си

Offnews Последна промяна на 25 януари 2021 в 06:55 6541 0

FSL3748731

Изглежда LG се умори да губи пари от бизнеса си със смартфони, което може би поставя концептуалния модел Rollable в трудно положение.

Компанията готви значителни промени в мобилното си подразделение и обмисля излизане от пазара на смартфони. Тази информация идва в момент, когато LG привлече вниманието със своя Explorer Project, който включва страхотни идеи и иновации и най-новото устройство Rollable, което дебютира по време на CES 2021. Твърдеше се, че телефонът ще стартира през септември, но последните слухове сочат, че това може и да не се случи.

Според Korea Herald, LG не е решила дали да преобразува този прототип в устройство за масовия пазар, въпреки че все още разглежда всяка възможност. Освен това се говори, че компанията води преговори за продажба на бизнеса си със смартфони на Vingroup Company, третият по големина производител на телефони във Виетнам, след Samsung Electronics и OPPO.

Всъщност има вариант LG да запази бизнеса си още известно време, но това не означава непременно, че Rollable ще излезе на пазара. Компанията не иска да продължава да губи пари, а мобилното подразделение отчита загуби от няколко години, като се очаква те да достигнат 4.5 милиарда долара от 2015 година насам.

LG все още търси начини да подобри продажбите си, но дори най-новият LG Wing не е толкова печеливш, колкото всички се надяваха. Устройството наистина е водещо, но от пускането му са продадени по-малко от 100 000 бройки. Очаква се това да се случи и с Rollable, тъй като високата му цена ще попречи на продажбите. За сега можем само да чакаме и да се надяваме, че този наистина любопитен и иновативен модел все пак ще види бял свят.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !