IDC: Xiaоmi е най-бързо развиващият се производител на смартфони

Offnews Последна промяна на 31 януари 2021 в 12:47 6396 0

Xiaomi IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker

Аналитичните компании IDC, Canalys и Counterpoint обявиха данните от своите проучвания за световния пазар на смартфони през четвъртото тримесечие (Q4). Според тях, китайската Xiaomi запазва третото място в сектора и освен това отбелязва най-голям годишен ръст сред първите пет компании.

Според най-новите данни на IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker, през последното тримесечие на 2020 г., Xiaomi остава на трето място при смартфоните с 43,3 милиона доставени продукта и 11,2% пазарен дял. Дружеството отбелязва ръст от 32% и 25,8% по тези показатели, в сравнение със същия период на миналата година. Сред водещите пет производителя на смартфони, Xiaomi бележи и най-голям годишен ръст както по отношение на доставките на смартфони, така и спрямо пазарния си дял през последния период на 2020 година.

Xiaomi IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker

Според проучването на Canalys - Canalys Smartphone Market Pulse: Q4 2020, Xiaomi заема трето място в този динамичен сегмент с 43,4 млн. доставени единици, като бележи годишен ръст на доставките от 31% и 12% пазарен дял през посочения период.

Xiaomi Canalys Smartphone Market Pulse Q4 2020

Според последните проучвания на Counterpoint’s Market Monitor service of Q4 2020, китайската компания отбелязва в световен мащаб 31% ръст на доставките на смартфони на годишна база, като достига до 43 милиона бройки през последното тримесечие на 2020 година. Така компанията запазва третото си място на глобалния пазар на смартфони. Данните показват, че със сезона на Single day намаленията, доставките на Xiaomi в Китай са се увеличили с 46% на годишна база до 12 милиона продадени единици. Xiaomi продължава да бележи невероятен ръст и благодарение на най-продаваните си модели - Redmi 9, Redmi 9A и Redmi 10X, особено на задграничния пазар и в Европа.

Xiaomi Counterpoint’s Market Monitor service of Q4 2020

Припомняме, че през август 2020 г. Xiaomi влезе в списъка на Fortune Global 500 за втори път, като се класира на 422-ро място - с 46 места по-нагоре в сравнение с миналата година. Освен това тя се класира на седмо място сред интернет компаниите в списъка. През декември 2020 г. компанията влезе в списъка на The Fortune #Future50 за втора поредна година, като се класира на невероятното 19-то място.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !