IDC очаква бум в доставките на смартфони

Offnews Последна промяна на 27 май 2021 в 16:21 5484 0

Xiaomi smartphone

Миналата година беше трудна за редица сектори, включително и този на смартфоните. Заради пандемията от новия коронавирус доставките на смартфони отбелязаха спад, но от началото на 2021 г., се наблюдава положително развитие.

Сега компанията за пазарни анализи IDC споделя и още по-оптимистични прогнози. Очакванията ѝ са, че доставките през настоящата година ще достигнат 1.38 милиарда устройства, което би представлявало ръст на годишна база.

Това ще е и най-големият скок от 2015 г., насам. Положителната тенденция ще се запази и през 2022 г., но при по-бавни темпове на растеж, 3.8% спрямо очакваните доставки през 2021 г.

Според IDC широкомащабното развитие на 5G мрежите в комбинация с по-ниските цени на моделите с възможност за работа с тях, ще доведе до над 100% ръст в продажбите на 5G смартфони. Основна движеща сила за това ще е пазарът в Китай.

Там ще бъдат доставени близо половината от всички 5G телефони. Доста по-назад ще е САЩ с около 16%. Средната продажна цена на 5G смартфоните с Android ще падне до 456 долара или с 12% спрямо предходната година. Тази цифра ще достигне 400 долара до 2022 г.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !