Huawei представи новата фирмена среда EMUI 12

Offnews Последна промяна на 29 август 2021 в 10:19 300 0

Компанията Huawei представи своето ново голямо обновяване за Android - фирменият потребителски интерфейс EMUI за смартфони и таблети. Това е твърде неочаквано, понеже нямаше никакви изтичания на информация преди анонса. Преди време Huawei намекна, че възнамерява изцяло да се откаже от използването на Android в своите смартфони и да се съсредоточи върху своята собствена операционна система HarmonyOS. Най-вероятно новата фирмена среда е предназначена за предишните модели смартфони, в които се използва Android.

В EMUI 12 значително е променен интерфейсът, има различни нововъведения в системните приложения и при настройките. Освен обикновените светла и тъмна тема сега се предлага и синя. Друг нов момент е, че смартфонът може да бъде отключен, ако бъде поставен близо до смарт часовник или лаптоп на Huawei.

Контролният панел, който се показва при плъзгане с пръст от горната част на екрана надолу, също е променен. Сега това е приложение с плеър, с настройка на нивото на яркост на екрана и бърз достъп до различни функции. Добавени са нови настройки за плавна промяна на дебелината и размера на шрифта, реализиран е бърз достъп до настройките на безжичните връзки.

Добавен е новия софтуерен инструмент  Distributed File System, който улеснява преглеждането на файловете в паметта на телефона чрез персонален компютър. Функцията MeeTime Video Call Transfer дава възможност за прехвърляне на видеочата към друго устройство.

Засега няма информация кога ще започна разпространението на EMUI 12 и кои устройства ще я получат.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !