Huawei представи електронния четец-таблет MatePad Paper със стилус и HarmonyOS

Offnews Последна промяна на 28 февруари 2022 в 09:05 606 0

Huawei MatePad Paper

Китайският технологичен гигант Huawei представи интересното и необичайно мобилно устройство MatePad Paper. То може да бъде харакеризирано и като огромен електронен четец, така и като таблет с E Ink екран.

Huawei MatePad Paper е оборудван с 10,3-инчов E Ink дисплей с резолюция 1404х1872 пиксела и плътност на изображението 277 пиксела на инч. Рамките около екрана са много тънки и той заемащ 86,3% от предния панел. Електронната книга се базира на необявен модел SoC с 6х процесорни ядра. Налични са 4 GB оперативна памет и 64 GB флаш диск.

Захранването става с помощта на акумулаторна батерия с капацитет 3525 mAh. Таблетът поддържа 10V/2.25A бързо зареждане, но е съвместим и с 9V/2A и 5V/2A зарядни. Устройството работи под управлението на китайската операционна система HarmonyOS 2.

Таблетът-четец има Wi-Fi модем с два честотни диапазона, Bluetooth 5.2 модул за безжична връзка и скенер за пръстови отпечатъци. Поставен е USB Type-C порт. Устройството предлага и четири микрофона, както и два говорителя с поддръжката на HUAWEI Histen 7.0 Sound Effect. Поддържа се работата със стилуса M-Pencil от 2-ро поколение.

Цената на една от конфигурациите на таблета-четец Huawei MatePad Paper е в размер на 500 евро, като в този случай в комплекта е включен и стилуса.

 

 

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !