HTC Vive Pro 2 са най-добрите VR слушалки тази година

Offnews Последна промяна на 12 май 2021 в 07:35 5403 0

vive_pro_2_-_side_1_thumb

Оригиналните HTC Vive доведоха виртуалната реалност у дома през 2016 година. След това обаче конкуренцията стана жестока с Oculus Quest 2 и Valve Index, които наистина впечатлиха VR геймърите. Сега НТС е готова отнова да направи заявка като премиум производител на VR слушалки.

По отношение на спецификациите HTC Vive Pro 2 са може би най-мощните, висококачествени VR слушалки, достъпни за домашна употреба. Компанията ги представи на онлайн брифинг, разкривайки всички подробности. Предварителните поръчки вече са отворени, а продажбите започват от 4 юни. Със специална отстъпка слушалките ще струват 739 евро, а пълният комплект, който включва контролери Base Station 2.0 ще се предлага от 4 юни за 1399 евро.

HTC Vive Pro 2 предлагат дисплей с 5К способности, 2.5К за всяко око и опресняване от 120 Hz. Те са снабдени с бързо превключващ се LCD с RGB субпиксели и IPD регулируеми очила, които поддържат зрително поле от 120 градуса. Това е достатъчно широко, за да уловите действие с ъгълчето на окото.

Въпреки, че НТС още не е препоръчала спецификации, слушалките са фокусирани предимно върху ентусиасти и бизнес потребители. За тях ще ви е необходима мощна машина, която ще може да извлече максимума от Vive Pro 2. HTC работи заедно с Nvidia и AMD, за да направи Display Stream Compression оптимизиран за VR слушалките. Това позволява по-бързо компилиране и прекомпилиране на визуалните данни между компютъра и слушалките.

Дисплейният порт 1.2 все още се поддържа, дори при активирана компресия, ще се поддържа и адаптерът Vive Wireless на НТС, въпреки че потребителите няма да могат да достигнат естествената резолюция от 4896 х 2448 / 120 Hz. НТС е направила и някои корекции, за да подобри ергономичността.

Освен фино регулируемия плъзгач IPD, гарантира се, че лентата за глава се настройва и заключва бързо, благодарение на система за набиране, докато лицевият интерфейс е достатъчно широк, за да побере носителите на очилата. Теглото е разпределено равномерно, за да се избегне натоварване на врата, докато 3D пространствените високоговорители се носят зад ушите.

Аудио интерфейсът е сертифициран от Hi-Res, което означава, че можете да свържете слушалки с аудиофилски клас към Vive Pro 2 и да оцените по-добре звуковото изживяване. Ако има нещо, което не е удобно, това е непрекъснатото разчитане на базови станции за проследяване. Ще трябва да намерите място за поставяне на две малки кубчета около мястото за игра, така че Vive Pro 2 да знае къде се намирате. Заедно с кабелната връзка, това е компромисът за получаване на възможно най-високото визуално качество от VR слушалки в момента.

Съществуващите аксесоари за HTC VR ще са съвместими и с новите Vive Pro 2, което значи, че няма да е нужно да купувате допълнителни.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !