HTC обяви Vive Flow - компактен VR шлем с цена от 499 долара

Offnews Последна промяна на 15 октомври 2021 в 06:54 196 0

vive flow

Въпреки, че HTC вече не произвежда смартфони, компанията все още поддържа жива своята гама Vive от хардуер за VR. Сега тя обяви най-новите VR слушалки, наречени Vive Flow.

Устройството представлява компактен VR шлем, който се носи под формата на чифт очила и тежи едва 189 грама. То има двойни вградени високоговорители с ехо и шумоподтискане и поддръжка за Bluetooth аудио.

Освен това Vive Flow разполага с 64 GB вградена и 4 GB оперативна памет и дисплей с резолюция 1600 х 1600 пиксела, който работи при 75 Hz честота на опресняване и е със 100-градусово зрително поле. Устройството има и вграден вентилатор, който привлича въздух около лицето ви и изтласка топлия през горния вентилационен отвор.

Vive Flow се захранва с USB-C, а HTC е успяла да запази мощността до 7.5 W, което улеснява използването на смартфон или външна батерия за зареждане. Устройството разполага и с функция hot-swapping, която ви дава до 5 минути за превключване на източниците за захранване.

Във всяка страна на слушалката има регулируеми лещи за фокусиране, така че потребителите да виждат ясно, без да се нуждаят от коригиращи лещи. HTC може да се похвали и със здравината на системата с двойни панти, като в допълнение към чифт панти, които се сгъват за съхранение, има втори комплект, които се настройват към глави с различен размер.

Освен това Vive Flow има две насочени напред камери, които се използват за преминаване през видео емисия, така че потребителят да е наясно с обкръжението си. HTC посочва, че в крайна сметка ще добави функция, която ще позволи на тези камери да следят и ръцете ви.

Устройството няма дистанционно управление, вместо това е сдвоено със смартфона и се управлява с преложение. Апликацията поддържа виртуално дистанционно управление, което може да се използва като показалец за превъртане на слушалките. Те поддържат Bluetooth 5.0, WiFi и Miracast връзки.

Vive Flow вече е наличен за предварителни поръчки на цена от 499 долара, като доставките се очаква да започнат през ноември. Заедно с устройството ще получите и мек калъф и безплатно VR съдържание.

https://www.youtube.com/watch?v=xzbRqENGjS0

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !