Honor V Purse е сгъваем смартфон и дамска чанта

Стефан Николов Последна промяна на 04 септември 2023 в 18:38 311 0

Honor V Purse

Снимка Honor

Honor V Purse

V Purse е новият концептуален сгъваем телефон на Honor, който поставя въпроса: "Какво би станало, ако сгъваемите телефони приличаха повече на модни аксесоари?". Или може ли смартфонът да бъде и дамска чанта - поне на външен вид. Компанията показа устройството по време на своята презентация на технологичното изложение IFA 2023 заедно с Honor Magic V2 - най-новия сгъваем смартфон, който бе обявен в Китай по-рано тази година.

Телефонът V Purse представлява демонстрация на възможностите на този тип ново сгъваемо устройство, a Honor този път не съобщи дали то ще бъде излезе на пазара като масов продукт. За другия представен продукт точно обратното, компанията заяви, че планира да представи Magic V2 на световния пазар не по-късно от първото тримесечие на следващата година. The Verge допълва, че компанията все още официално не е обявила цените на V Purse извън територията на Китай.

Дизайнът на приличащият на дамска чантичка V Purse има два ключови елемента. Първият е поредицата от сменяеми ленти и верижки, които се прикрепят към сгъваемата конструкция и дават възможност тя да се носи като портфейл или чанта. Второ, на външния дисплей се показват серии от тапети, които имитират различни стилове чанти. Тази идея по същество е противоположният подход на това, което Louis Vuitton направи през 2019 г.

The Verge е на мнение, че идеята за прикрепящи се презрамки не е лоша. Производителите на аксесоари като Bandolier са доказали, че много хора се интересуват от прикрепянето им към телефоните си като удобен начин за носене - без да се налага да купуват цял нов телефон.

Поставянето на сгъваемия дисплей на V Purse върху незащитената външна част, а не вътре в устройството, е смел ход. Очевидно фактът, че екранът е винаги видим, е смисълът на устройството; Honor иска да го използва, за да демонстрира своите разработки в областта на постоянно включените дисплеи. Компанията заяви, че е работила съвместно с редица модни дизайнери и художници, за да предложат различни теми за устройството, и заяви, че в бъдеще иска да отвори API, така че всеки да може да създаде своя собствена тема. Тези проекти могат да реагират както на докосване, така и на движението на телефона.

V Purse има малък бутон на корпуса за отделяне и разгъване на дисплея, а Honor твърди, че дебелината на устройството в сгънато състояние е под 9 мм.
Въпреки това дисплеят, обърнат навън, има очевидни недостатъци по отношение на издръжливостта. Екраните на сгъваемите телефони са меки и крехки, затова обикновено са скрити във вътрешността на устройството. Бившата компания майка на Honor, Huawei, поставяше екраните отвън в първите модели на своите сгъваеми телефони, но съвсем скоро започна да ги поставя вътре като всички останали. Рискът от надраскване или повреждане на крехкия дисплей е много голям, макар Honor да твърди, че шарнирът на V Purse може да издържи същите 400 000 сгъвания като Magic V2. Въпреки това тези опасения са академични, докато Honor не каже, че всъщност публично ще продава интересния сгъваем смартфон V Purse.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !