Google засилва смартфон амбициите си със сгъваемия Pixel Fold и новия Pixel 7a

Стоян Ненов Последна промяна на 11 май 2023 в 14:31 510 0

Pixels 2023

Снимка Google

Google засилва смартфон амбициите си с Pixel Fold и Pixel 7a

Google заяви амбиции да бъде лидер сред смартфоните с новите си предложения. По време на годишната си конференция Google I/O интернет гигантът представи два нови смартфона – Pixel 7a и сгъваемия Pixel Fold.

Серията Pixel е сравнително нишова, като Google не я предлага масово в целия свят. Устройствата са по-скоро демонстрация какво е възможно с Android, като дават възможност на Google да тества и предлага различни функции, услуги и технологии, без да се обвързва с партньори.

С времето Google разшири гамата и започна да предлага повече модели и „ексклузивни“ технологии за тях. А сега компанията увеличава своите амбиции, като навлиза в още един сегмент – сгъваемите смартфони.

Новият Pixel Fold има дизайн, който е сходен с този на Samsung Galaxy Z Fold. Компанията казва, че това е най-тънкият модел с такъв дизайн на пазара, с най-здравата панта и най-добрата камера.

Смартфонът има 5.8-инчов външен дисплей и 7.6-инчов вътрешен. Те са OLED, като основният е в резолюция 2208х1840. Прави впечатление, че рамката около вътрешния дисплей е доста дебела и дори има място в нея за втората селфи камера. Z Fold например покрива почти цялата вътрешна площ с дисплея и камерата е под него.

Това решение допринася за здравината на Pixel Fold. Устройството тежи 283 грама, като е с дебелина 6мм при разгънато и 12.1мм при сгънато положение.

Самата панта е с по-малки и здрави компоненти, като повечето от тях са преместени възможно най в края на корпуса. Така се постига по-плътно затваряне на двете половини без пролука между тях. Корпусът е подсилен и с рейтинг IPX8 за водоустойчивост.

Pixel Fold ще се възползва от множество допълнителни софтуерни функции, които да дават повече опции на потребителите за по-големия дисплей. Той ще може да се разделя на две половини и да се използват две приложения с опция за прехвърляне на съдържание между тях. С Android 14 ще има още функции, като възможност за използване на Google Translate на външния и вътрешния дисплей едновременно, за да могат хората да си говорят на различни езици, а телефонът да превежда в реално време.

Pixel Fold има и 48МР основна камера, както и две 10.8МР камери с ултраширокоъгълен и телефото обектив. Функциите са сходни с тези на Pixel 7 Pro, но самите сензори са други, тъй като Pixel Fold има по-малко място. Смартфонът използва процесор Google Tensor G2, заедно с 12GB RAM. Цената му ще започва от 1799 долара, което го прави сред скъпите предложения на пазара.

Другият нов модел е Pixel 7a. Той също използва процесор Tensor G2, заедно с Titan M2 за допълнителна сигурност. Оперативната памет е 8GB, а дисплеят е 6.1-инчов с резолюция 1080х2400 пиксела.

Pixel 7a е по-достъпният модел в гамата на Google. Той ще предлага 90Hz опресняване на картината на дисплея, бързо презареждане и батерия с капацитет 4385mAh. Амбицията на Google е да покаже, че и „достъпните“ смартфони могат да имат атрактивни функции и технологии. Смартфонът има подобрена основна камера с по-голям сензор. Google твърди, че това е най-добрата камера при смартфон с цена под 500 долара. Именно, защотo Pixel 7a ще струва 499 долара.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !