Google въвежда функция за Emergency SOS за Wear OS

Offnews Последна промяна на 13 май 2022 в 06:48 481 0

EMERGENCY SOS Wear OS

Google скоро ще започне да въвежда функция за Emergency SOS за Wear OS. Тя ще работи много подобно на тази, която вече присъства в смартфоните с Android и ще позволи на потребителите при нужда лесно да се свързват със своите роднини или със спешните номера, директно от часовника си.

Сред множеството хардуерни съобщения по време на I/O 2022 тази софтуерна функция остана някак си незабелязана. Това обаче далеч не означава, че тя е маловажна.

Концепцията за спешни повиквания не е нова за Android. На практика всеки смартфон има свой еквивалент на тази функция. Новото е, че сега Emergency SOS ще пристигне за Wear OS.

Все още не е ясно как точно ще сработва функцията за спешни повиквания, но е много вероятно да има собствен пряк път или гласова опция. Първоначално потребителите ще трябва да настроят данни за спешни повиквания, като контакти на близки хора и държавни институции. След това те ще могат да я активират на своите часовници. За да функционира Emergency SOS обаче, часовникът ще трябва да е свързан със смартфон.

Ако функцията бъде октивирана по погрешка, ще можете лесно да откажете повикването, чрез голям червен бутон, който ще се появи на екрана. След като разговорът приключи, ще се визуализират и допълнителни опции.

Засега не е ясно кога точно функцията ще пристигне за Wear OS устройствата. Надяваме се Google скоро да обяви повече информация.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !